Merhaba kızlar çok şükür bana da doğumumu sağlıklı bir şekilde yapıp burada paylaşmak nasip oldu. Aranızda bilenler vardır en son kontrolümde doktorum gebelik zehirlenmesinden şüphelenmişti ve tahliller sonucu şüphesinde haklı çıktı.26 aralıkta rutin kontorüm vardı doktorum bebeğin pozisyon aldığını ve normalden çok aşağıda olduğunu söyledi. Tedbir amaçlı 2 gün ciğer geleştirici vurdu. Normalde hiç ödemim yoktu 31 Aralık günü yanı tam 35+1 de sabah uyandığımda bacaklarım, ellerim veyüzümde ödem, kızarıklık ve kaşıntı vardı doktoruma yazdım ve acilen kontrole çağırdı. Tahlil yaptım değerlerim çok yüksekti. 24 saat boyunca idrar biriktirip 2 ocakta hasteneye götürdüm. Halsizlik ve baş dönmesi yaşıyordum doktorum yine kan tahlili yaptı değerlerim ve tansiyonum çok yükselmişti. Acil doğuma alacağını söyledi yatış yaptım. 2 - 3 saat sonra Spinal sezeryan oldum. Doktorum ve ekibi çok ilgiliydi. Belden vurulan iğne hiç acıtmadı. Bebeği aldıklarında baskıları hissediyorsunuz ama ağrı hiç olmuyor. Hayatta yaşadığım en mükemmel duygu bebeğimi ilk gördüğüm andı. Bebeğimi göğsüme koyduklarında ağlamasının durması ve benim hıçkıra hıçkıra ağlamam🥹. Kelimelere dökemeyeceğim kadar güzel ve özel anlardı. Çok şükür bebeğim küveze girmedi sağlıklı bit şekilde evimize geldik. Spinal sonrası kahve içtim baş ağrım olmadı. Sadece doğum sonrası çok ödem oldu özellikle ayak vebacaklarda. 3. Haftamdayım hala az ödem var. Rabbim hepinizin sağlıkla bebeklerinize kavuşmayı, biz doğum yapan annelerede sağlık ve huzurla bebeklerimizi büyütmeyi nasip etsin. 🙏