Hlnr1 Merhaba. Bebeğimde detaylı ultrasonda görülen bir kaç durumdan dolayı amniyosentez önerildi. Özelde ücreti baya bir fazla. Başka bir görüş almak için bilkent şehir hastanesinde perinatologa gittim o da benzer durumlar söyleyip amniyosentez yapalım dedi. Bilkent şehirde amniyosentez yaptıran var mı süreç nasıldı? Perinatologlar mı yapıyor? Ben ilk başta amniyosentez istemiyorum diye imzaladım fakat sürekli düşündüğüm içinde gebeliğin sonuna kadar bu stres bebeğimi daha fazla etkileyebilir. O yüzden yaptıran varsa deneyimini paylaşırsa çok sevinirim 🙏Ben bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum (yaşamla bağdaşmayan bi durum olmadığı sürece). O yüzden de yaptırmak risk almak ne kadar doğru bilmiyorum. Diğer taraftanda düşündüğüm stres olduğum için daha fazla mı etkilenir kızlar yardımınıza ve duanıza ihtiyacım var 🥹🌸
Daisyy000 Hlnr1 3lu taramada down riskim vs çıkmıştı bende Bilkent perinatolojiye gittim amniyosentez önerdi. Risklerini sordum baya ciddi riskleri var. Ben yaptırmadım. Zaten testte yanılmış,çocuğum şuan 1 aylık sağlıklı… Yerinizde olsam fetal dna yaptırırım
Hlnr1 Daisyy000 fetal dna genetik hastalıkları göremiyor o yüzden amniyosentez dediler. Biraz gelişim geriliği falan var. Sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyüsün dua edim banada inşallah benimde bebeğim sağlıklıdır 🥹
kavalakurabiyesi Hlnr1 ordada perinataloglar yapar ama kim denk gelirse eğer özel düşünürseniz ali ergünü öneririm anlarada şimdiye kadar amniyonestezde sıfır kayıp vermiş
kavalakurabiyesi Hlnr1 evet amniyosentez için konuştuk ama gerek yok bu bebek sağlıklı dedi ama istersen yaparzı dedi bende yaptırmadım ama çok araştırdım doktoru .
Kullanicix Hlnr1 ben geçen yıl Hacettepe de Murat Çağan hocanın gözetiminde yaptırmıştım Bilkent hiç güven vermemişti