yigido_58 Çoğu firma Çinden getirilen makinelerle bu testleri yapıyormuş. Ben bir gebelik kaybı yaşamıştım. O sebeple bu gebeliğimde çok tedirgindim. Doktorum da çok sıkı takip yapan biri. Tedbirli olmak için önce ikili test yapalım, risk durumuna göre test seçeriz dedi. Ayrıca ikilide anne ile ilgili veriler de oluyormuş, fetal dna yapılırsa ikili gereksiz diyenler var bu yanlış dedi. İkili sonucum temiz geldi, bu durumda Türkiye’de yapılan testler de olabilir demişti ama ben korktuğum için gerçek genetikçiler çalışsın istedim, panorama testi yaptırmaya karar verdim. Amerika’ya giden testlerden. Orta paket uygundur dedi, 520 dolar ödedik, 22 küsür. Kilonuz yüksekse, 90-100 gibi, 13.hafta dolaylarını beklemek daha iyi sonuç veriyor. Fetal fraksiyon oranının yüksek olması önemli, ona göre bebek DNA’sı incelenebiliyor. Ben 85 kilo ile 12.haftada verdim, en ideal haftadasınız dediler, fetal fraksiyon da %6 çıktı, yeterli bir oran. Kan sulandırıcı kullanıyorsanız firmaya söylemelisiniz. Ayrıca kan vereceğiniz gün vişne suyu, böğürtlen, vişne tarzı kan sulandırıcı etki yapabilecek şeyler, meyve suları vs tüketmemelisiniz. Tedbiren yaptırıyorsanız Türkiye’den birini de seçebilirsiniz ama bu ayrıntılara dikkat etmekte fayda var.