pkoslubiri
Pkosludan pkosluya… Yaşadıkların için çok üzgünüm aynılarını yaşadım tam 8 yıl. Üstelik beni çocuğumun olmayışından vuran, canımı buradan acıtacağını çok iyi bilen bir kayınvalide ve onun insan taklidi yapan çocuğum olmadığını farketmelerine rağmen her görüşmede çocuk yap çocuk yap diyen akrabalarıyla başa çıkmaya çalışarak yaşadım malesef. 34 yaşında işe girdim güzel bir kazanca sahip olmaya başladım, psikolojime de iyi geldi açıkçası o ara 7 kilo verdim, ben işe başladığımda daha önce tüp bebeğe yönlendirmeye çalıştığım ama hiç oralı olmayan eşim bir anda tüp bebek doktorlarıyla görüşmeye başladı bu da beni strese soktu biraz çünkü ben tüp bebek yaptırırsam işe devam etmem yine riskli olacaktı oda benim işe girişimden sonra yeltendi buna, dedimki beni hesaba katmayacaksan girişelim bu işe çalışmamam gerekebilir belki o süreçte, tamam dedi doktorla görüşmeye gittik, doktor 8 yıl olmuş evleneli aşılama evresini denemiş kabul edebiliriz direk tüp bebek daha mantıklı sizin durumunuzda dedi ve yüzde 60 oran verdi, sizin pcosunuz dirençli pcos dedi çok da olumlu konuşmak istemedi, yüz ifadesinden dahi belliydi sonra muayene etti kan aldılar ve sürece başladık, sonraki adetinde gel dedi bende pcos olduğum için sürekli adet olmuyorum olmazsam ne zaman geleyim dedim söylediği tarihten bir hafta sonrasını söyledi ve o zaman gelirsin dedi tamam dedim. Söylediği tarihte adet olmadım bir hafta sonrada olmadım. Beta hcg ver öyle gel dedi, o kadar emindim ki beta hcg vermeye gerek duymadım, ertesi gün doktora gidecektik sağlık ocağı kapandı sonra gece ne olur ne olmaz neden vermedin diye kızmasın gel vermiş olalım dedim acile gidip kan verdim, gece sonuç açıklandı bir de ne göreyim, hamileyim. Ben verdiğim kiloya, iş stresini kafamdan atmaya bağlıyorum ve birazda ümidimi kesip düşünmemeye tabi bir de Allah’ın doğru zamanı beklemesine. Lütfen kendini strese sokma. Kimseye kulak asma. Kiloluysan kilonu ver zayıfsan biraz kilo al, sağlıklı beslen ve sürece güven çok düşünme, tabi doktorada git ihmal etme şuan yaptıkların hiç bir işe yaramaz sadece seni içinden çıkılmaz bir kaosa sürükler, sen elinden gelen çabayı göster ve Allah’a güven. Bu arada inanır mısın bilmiyorum ama ben işe girdiğim günden beri her gün marketteki sadaka kutularına sağlıklı bir bebeğim olsun sağsağlim doğsun diye niyet ederek bir iki lira attım. Belki bu da bir etken bilmiyorum. Sadece zamanı şimdiymiş ve olmuş, ben inanıyorum ki Allah ol derse olur ve inşallah tüm isteyenlerin hayırlısıyla olsun, bana da sağsağlim kucağıma almayı nasip etsin inşallah 🤲