Mehlika_ Arkadaşlar sorum başlıkta. Benim yarın 40 oluyor . Müdürüm tahmini doğum gününde dolmazsa ekstra rapor alman gerek dedi. Ne deyip alıyoruz bu raporu ? Ve sonrasında doğum iznimden düşüyor mu bilgisi olan var mı
Cansuuuucan Mehlika_ 37den sonra çalışamazsınız 40 hafta raporu diye bişey yok bildiğim kadarıyla memuriyette yok yani o kesin ama özel sektörü bilemiyorum 37den sonra vereceğiniz tek rapor doğum raporudur o da 40 geçse de öncesinde olsa da farketmez
Busraaaakkk Mehlika_ Canım sorunu tam olarak anlamadım ama 37. haftana geldiğinde zaten çalışamaz raporu almak zorundasın. Daha sonra bebeğin 40. haftada doğdu diyelim doğum belgenle birlikte kurumuna bunu teslim etmen gerekiyor ki iznin başlasın.
Mehlika_ Doğum öncesi analık iznimi 3 hafta olacak şekilde kullandım. Şimdi onun süresi bittiği için sanırım ekstra rapor gerekiyor değil mi ?
sevgideniz23 Üstte kalsın. Ama doktorunuza sorsanız yardımcı olur diye düşünüyorum. Özel sektörde misiniz?
sevgideniz23 Mehlika_ devletteysen öyle bi rapor yok canım. Hayret bi biçimde fazlası devletten hediye:) arkadaşımında o şekilde olmuştu rapor falan vermedi ekstra.
Mehlika_ Cansuuuucan ya müdürüm öyle söyledi işte 40 dolduğu için ekstra rapor gerekiyor dedi benimde kafam karıştı şimdi . Hastaneye gitsem vermezler mi
Melisacivgin Mehlika_ benimde 40 haftam doldu ben bunu sorup araştırdım ekstra rapor almana gerek yok çalışmaz raporunun bir süresi yok doğum ne zaman olursa o zaman tekrar doğum bildirisi vereceksiniz
Cansuuuucan Mehlika_ vermezler canım zaten sana verilen 37. Hafta çalışamaz raporunda tahmini bebek doğum tarihi yazan bi alan olması lazım orda yazan tarih 40. Haftanı gösterir. müdürün ya iş çıkarmak istemiş sana yâda bilmediğinden istemiş olabilir ama illada rapor istiyosa 37 hafta çalışamaz raporundaki tahmini bebek doğum tarihinin yazdığı kısmı gösterebilirsin 40. Hafta diye. En kötü 657 sayılı kanunundaki doğum izni maddesini inceleyebilirsiniz :)
gizemelisa Öyle bir rapor yok ki , 657 doğum izni yönetmeliğini okur musunuz ? Bazı müdürler seviyor iş çıkartmayı. Ya da size hangi yönetmelik maddesine göre istiyorsa yollasın onu.
Mehlika_ Cansuuuucan işte orası bende 28 ocak dşye geçiyor 28ine kadar doğum olmazsa o arada kalan kısım için tekrar Bi rapor alacaksın dedi . Ben en iyisi bi hastane ile görüşeyim
Cansuuuucan Mehlika_ hastanenin geçerli bir rapor vereceğini sanmıyorum belki sadece durum bildirir raporu verir o kadar, onunda müdürünüz dışında hiç bi yerde geçerliliği olmaz :)
sevgideniz23 Doğum öncesi raporunuzda bitiş tarihi yazıyor mu? Normalde yazmaması gerekirmiş orası açık tarih oluyormuş. Ama eğer doktor bi tarih belirttiyse ek istirahat raporunu yine aynı doktor düzenliyormuş.