rabiaduru1 Kızlar bebeğim henüZ 15 aylık normalde bizim odada beşiğinde yatar. Şimdi daha büyük eve tasınıcaz dolayısıyla kızıma oda yapcaz. Odalarn ayrılması için henüz erken mi nasıl ayırmayı basardınız tecrübeli anneler ??
Fizikcifizik rabiaduru1 hic erken değil surec uzadıkça sagliksiz bir surec oluşuyor. Ben kizimi yatağına yatırır sırtına pis pis yapar ninni söyler uyuyunca çıkardım odadan bir iki üç derken alisti. Sabirla sevgiyle cok guzel ilerlersiniz insaallah. Ben imkan varsa ayni odada olmasını saglikli bulmuyorum zaten.
Keziban rabiaduru1 açıkçası 1,5yaş erken gibi kendi odanızda park beşik gibi bir şeyle en azından 2,5 yaşa kadar idare edemez misiniz
suragungor rabiaduru1 6-7 aylikken odasini ayiricam ben 15 aylik gayet yeterli bence cocuk kendi odasinda uyumali bana gore uzun sure cocukla yatanlarida asla anlamayacagim
busu1 rabiaduru1 Kardeş geliyorsa biraz daha buyuyunce ayırsanız bu sefer kiskanip gitmek istemez belki odasına ne kadar dogumunuza🫠
rabiaduru1 Fizikcifizik hamileyim ama kızımı hala emziriyorm henüz kesmedim geceleri skk uyanıyor bu yüzdem. Siz odauı ayırırken emziriyor muydunuz
rabiaduru1 Keziban kardesi eylül de doğacak. Kızım sese col hassas o yüzden mecbur odasına yerleştirmem gerek. Park besiiğinde kardesi yatacak kendisine oda takımı alıcZ. Geceleri de sık uyanıyor. Bi yerden baslamamız lazm
Fizikcifizik rabiaduru1 tabi ki. Benim 14 aylikken odayı ayırdım. Kızımı 28 ay emzirdim. Daha da emerdi ama oda saglikli bir durum değildi. Gece ağladığında kendini güvensiz hissetmesin diye hemen yanina gider emzirip koyardım yatağına. Ben montessori yatak aldim kendi inip geliyordu :) yaaa o günleri hatırladım simdi ne güzeldi. Bilmiyorum da ben sabırlı bir anneyimdir, her zorlugu sevdim ben. Güvenli bağlanma ve daha sonra güvenli ayrılma diye bir konu var bunlara cok dikkat ettim.
suragungor rabiaduru1 ayy insallah olmazsa o donemi atlatinca denerim ama yatak odamla cocuk odasi karsi karsiya yatagimda yatarken kapilar aciksa cocuk yatagini cok rahat gorebiliyorum gece uyuturken bir sure yaninda durup uyudugunda yatagima gecmeyi planliyorum gece uyandiginda aglasa cok rahat duyarim diye erkenden ayirmayi planliyorum gerci daha dogurmadim beni ne bekliyor onuda bilmiyorum ama cevremdeki insanlar cocuklardan ayri yatamiyorlar yengemin buyuk kizi 13 yasina kadar onunla yatti simdide kucuk olan 7 yasinda onunla yatiyor kocasi baska odada yatiyor boyle olmaktan korktugum icin en kisa surede ayirma dusuncesindeyim😂
gvnrzz rabiaduru1 tek pişmanlıgım 1 yasından sonra oda ayırmamak. Her seyi erkenden bıraktırdım 1 yas gibi ve hiçbirinde zorlanmadım. Bir tek oda ayırma işi 3 yasına kaldı ve su anda belki 6 ay oldu alısmadı tam anlamıyla. Öğlen uykularını bir süre odasında yaptırın daha sonra geceleri de odasında yaptırmaya baslayyn benim tavsiyem ve tecrübem bu oldu.
ikincibahar_08 rabiaduru1 benim kızım 5 yaşında ayrıldı yanımızdan hala geceleri geliyor ama bebek yoktu benim o yüzden çokta uğraşmadım benimde işime geldi ayrılmak istemedim yaşı biraz küçük ama bebek doğduğu zaman zorlanabilir direk odada uyutmak yerine ilk önce gündüz uykusuz sonra oyunlar oynarsınız odasını sevmesi benimsemesi lazım direk oda yapıp yatırmaya çalışınca geri tepiyor maalesef
ayaniz rabiaduru1 oğlumda 8-9 aylıktı ayırdığımda. Mama veriyordum geceleri hiç üşenmiyordum (sanırım anneler olarak en büyük sorun bu . kalkmak ve oda değişmek zor geliyor gibi) ama kalkıp gidiyordum her ağladığında . Çok zorlanmadım. Şimdi 2.gebeliğim kızımda uyum sağlarsa onuda aynı aylarda ayırmak isterim odası hazır..
asennaa 8 aylıkken ayırdım, hiçbir sorun da yaşamadım, adım adım ilerledik, 14 aydır kendi odasında yatıyor