sevilaymor
Dörtlüyü bilmiyorum daha vakti gelmedi kimse bişey demedi. İkili taramayla beynine bakılan bi tarama yaptırdım. korkulcak hiçbir şey yokki. Hastaysa aldırırım dersen bilemem ama nolursa olsun doğururum dersen su aldırmaya karşıyım. Risk var diye çoğu tanıdığına dediler hepsi sağlıklı doğdu çok şükür.eşinin ve senin akrabalarda sağlık sorunu yoksa ve sma taşıyıcı değilse, aranızda akrabalık yoksa yediğine içtiğine ve hareketlerine dikkat et yeter. Bizim sonradan delç geçirmiycemiz ne malum. Herşey allahtan. Bak ben sürekli çocuğuma biley oldu sanıp korkardım her gün ultrasona girmek isterdim. Kalbi atıyo mu, yaşıyo mu, düştü mü derdin. Kalp atışını dinleme cihazı alcaktım eşim zor durdurdu zarar verirsin diye. Ama troidlerimde sorun oldu her ay muayene oluyorum ve her gün ilaç içiyorum hiç korkmadım. Benim en çok korktuğum yaşayıp yaşamamasıydı. İkili testte de hiç korkmadım. Fetal dna dediler ilk başta yaptırcam dedim sonra annem hastaysa aldırcak mısın dedi refleks olarak yoo demişim. Yoo dediğimi fark ettikten sonra hiç korkmadım. Benim için önemli olan yaşaması. Sağlığını tabi ki herşeyden çok isterim ama korkup üzülmem bebeğe zararı olur. Çok şükür birsürü test yaptırıyorum sürekli hiçbirinde risk çıkmadı. Demirin yok, troidin düşük dediler ilaç kullanıyorum ve Allaha havale ediyorum. Doktorlar zaten bişey olmaz diyo. Bende pcos vardı doktor kısırlığa benzer demek istedi yumurtalık tembel dedi ilk ayda bebeğimiz oldu çok şükür. Allah aratmasın hiç aramadık. Yani demem o kinhamileyken hepimiz korkup üzülüyoruz ama olcağı varsa olur. Sen stres yaparsan bebeğe faydası değil zararı olur. Tevekkül et. Dua et, namaz kıl. Yapman gerekenleri yap aksatma kontrolleri ve gerisini Allaha bırak için rahat olsun. Bak bizimki 16+2 18+5 mi ne dedi doktor. 2.5 hafta önden gidiyo. 6 günde 80 grama yakın kilo almış. Ve hareketli. İlkte erkek sandı doktor 3 kontrolde de eşim hayal kurdu erkekle yapılcak şeyleri sonra kızım olduğunu öğrendik azıcık psikolojisi bozuldu, ben de üzüldü diye stres yaptım vücudum sarsıldı panik atak krizleri geçirdim ama daha önce hiç olmadı. Sen canını sıkma. Her şey zamanla yerine oturup olacağı oluyo. Tüm testlerini yaptır. Ben de çok korkuyodum hala korktuğum şeyler var. Özel hayatımda da şu an ailecek korku stres içerisindeyiz hayvanlarımız hasta. Yapcak bir şey yok yani. Bi anda 30 yıllık emek mahvolabiliyo. Aniden insanlar ölebiliyo, hasta olabiliyo. Hiçbir şeyin garantisi yok hayatta. Akrabalarında bişey yoksa büyük ihtimalle sorun yoktur diye düşün kötüyü çağırma.