tugceesnygt canım zekayla o kadar ilgisi yok ki. olacak olan olur zaten millet zamanında bir şeylere sebep bulmak için uydurmuş bir şeyler. inanma bunlara hiç doğunca da sürekli bir şeyler diyecekler mesela benim bebek ağlıyor bu üşüyor diyorlar halbuli sıcacık çocuk sürekli kontrol ediyorum yenidoğan hemşiresi doktorlar falan hepsi çok sıcaklatma asıl o zaman hasta olur dedi ona rağmen ağlıyor direkt üşüdü. bebek dediğin ağlar yani ağlıcak ilk aylar bunun bir çözümü yok ama sürekli alttan alta kötü hissettiren şeyler dicekler yok az emzirdin çok emzirdin çok kucakta tuttun üşüttün gazlı yedin vs ama alakası olmayacak %90 ihtimalle. saç olayının da emin ol hiçbir alakası mantığı yok aklına getirme böyle şeyleri. zeka hem genetik hem çevreyle şekillenir. böyle şeyler etkilemez. benim babaannem bana ne hurafeler saydı hamileyken çileğe dokunma güle dokunma eline yüzüne dokunma çocukta iz olur çok şükür iz miz olmadı ben de hiç takmadım açıkçası. ha doğum lekesi olacak olsaydı olurdu bu arada ona çare yok o zaman ama işte beni suçlarlardı yok şöyle yaptın böyle dikkat etmedin diye kötü hissettirirlerdi ama inan ki hiç ilgisi yok. tamamen tesadüfen olan şeylere sebep bulmaya çalışıyorlar ama ilgisi yok