melisa332_ ben 6 ay kadar silikon uçla emzirdim. Bebeğim biraz küçük doğdu, çenesi kuvvetliydi ama ben hiperlaktasyon yaşadım, meme çok gergindi rahat tutamıyordu, zaten yenidoğan şıp diye uyutuyor, ben memeyi tutturmakla uğraşırken uyuyakalıyordu, hastanede şırınga denedim kaşık biberon denedim boğazına kaçtı korktum, son çare sağıp verdim sütü çok kötü bir psikolojideydim. Bebek zaten küçük bir de kilo verdi falan. Sonra eve gelirken eczaneden wee baby Silikon uç aldım, mis gibi emdi bebeğim çok şükür. Tabii zor oluyor ama bebeğimin göğsümde anne sütü içiyor olması benim için gayet tatmin edici olduğundan zorluğunu bir kenara bırakmıştım. İlerleyen süreçte bu sefer de silikon ucu bırakma telaşına girdim. Ne yapsam nasıl yapsam falan diye düşünürken bir gün işe giderken(bebeğimle beraber gidiyoruz)silikon ucu evde unuttum ve bebeğimi mecburen öyle emzirmeye çalıştım, tabi ağzını dolduran kocaman bir uç olmadığı için bir tutuyor bir tutmuyor falan, neyse akşam oldu dedim ki ben bu üçü kullanmayayım biraz deneyeyim falan. Aç kalmasından da korkuyorum biraz mamayla destekledim ama hep emzirdikten sonra verdim. 3 günde elhamdülillah tamamen tuttu ve emdi kendimi boşuna strese sokmuşum yani. Bence en başta verilebilir kullanılabilir mamadan biberondan emzikten falan bu kadar korkmamak lazım, ihtiyaç olduğu halde mecburen hepsi kullanılabiliyor hepsi ayrı bir süreç bence