Herkes merhaba kızlar inşallah hepiniz çok iyisinizdir. Ben hikayemi Bilkent Şehir hastanesinde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar için ve sezaryen doğumu merak eden arkadaşlar için anlatmak istiyorum. Pazar günü ikinci bebegimi kucağıma aldım çok şükür. ilk doğumum acil sezaryen olduğu için ve ara tam iki sene olduğu için bu doğumda sezeryan oldu. İlk doğumun Ankara’da bir özel hastanedeydi ve maalesef doğumdan sonraki süreçte yani yatışta hiç memnun kalmadım. Bu yüzden, bu sefer devlette denemek istedim. Tabii ki de muayene zamanları sıkıntılıydı çünkü herkesin bildiği gibi kalabalık bir hastane fakat her aşama sıkıntısızdı benim için. Normalde bana verilen sezaryen günü 22 Ocaktı ama ben cumartesi günü sancılanmaya başladım cumartesini pazara bağlayan gece artık sancılarım sıklaşmıştı ve yatmakla dinlenmek de geçmiyordu hatta yatmak daha da arttırıyordu. Eğer küçük bir kızım olmasaydı gece hastaneye giderdim ama küçük kızım için onu sağ salim ve her şeyini tam olarak anneme teslim etmek için sabahı zor bekledim aslına bakarsanız bir risk almıştım çünkü açıklık olabilirdi ya da suyum gelebilirdi o yüzden bunu kimseye tavsiye etmiyorum🥲 sabah erkenden kızımı hazırladım çantamın son eksiklerini hazırladım ve kızımı anneme bırakıp eşimle hastaneye gittik. Kadın doğum acilden giriş yaptım şansıma kimse yoktu ve hemşireler doktorlar gayet ilgiliydi tabii ki de asistan doktor vardı ama çok sakin ve güler yüzlüydü ilk önce ultrasonda baktı daha sonra açıklık için muayene etti açıklık olmadığını söyledi sancılarımı ne sıklıkta ve ne kadar ağrı hissettigimi sordu sonrasında NSTye yönlendirdi NST de sancılarım düzenli bir şekilde geliyordu NST‘deki hemşire doktoru aradı doktor 5 dakika sonra gelsin yatışını verelim dedi. Sonrasında beni tekerlekli sandalyeyle gözlem odası yani travay odasına çıkardılar orada da serum takıldı NST cihazı bağlandı ve artık sancılarım daha da sıklaşmıştı. Eşimi arayıp bebeğin kıyafetlerini istediler daha doğrusu eşim zaten yanıma gelecekti ama beklemenin sezaryen durumunu riske atacağını düşündükleri için eşimi arayıp direkt bebeğin kıyafetlerini verip, benim çıkardığım kıyafetleri toplamasını istediler beni de sedye ile ameliyathaneye götürdüler. Giderken tabii ki de stres oldum çünkü bu kadar acil bir şekilde sezeryana alınacağını beklemiyordum ama sanırım benim bebeklerimin huyu bu 😂 ameliyathanede doktorlar gelene kadar anestezi doktoru ve Ebeler ile tanıştım anestezi doktoru muayene ettikten sonra Spinal anestezi iğnesini yaptı o sırada omuzlarımdan bir hemşire ya da ebe tuttu. Muhabbet olsun diye kafam dağılsın diye sorular sordular daha sonrasında ameliyat hazırlıkları başladı doktorlar geldi ve çok vakit kaybetmeden ameliyat başladı bebeğim doğdu sesini duydum sonrasında işlemler tamamlanıp her şey hazır olunca bebegimi ve beni buluşturdular bebegimi öptüm ve oradaki ebe ya da hemşire hemen bebegimi memeye tuttu emzirdi daha sonrasında bizi Gözlem odasına aldılar orada yaklaşık 1 saate kadar bekledik bu odada annenin ve bebeğin ameliyattan sonraki ilk 1 saati izleniyor sanırım. oradaki hemşire de çok güler yüzlü. anestezi etkisiyle ve tabi ameliyathanenin soğukluğuyla insan üşüyor hemen beni ısıtmak için sıcak hava üfleyen bir cihazla beni ısıttı bebeğin zaten yattığı beşikte üstten ısıtması vardı ara ara beni ve bebegimi kontrol ediyordu sorular soruyordu ve burada da bebegimi emzirdiler ben bebegimi tutarak emzirmedim hemşire sağ olsun yardımcı oldu ve bebek memeyi tuttu emmesini sağladı daha sonra bizi normal odamıza çıkardılar şansıma odam tek kişilikti umarım herkese tek kişilik oda gelir❤️ odaya çıktıktan sonra maalesef karnıma bastırdılar ama bunu benim iyiliğim için yaptılar evet çok acı verici bir işlem tabii herkesin acı eşiğine göre değişiyor sanırım ve herkese yapılıyor mu bilmiyorum. Daha sonrasında kum torbası koydular yine karnımın şişmemesi ve kanın atılması için. Yatış sürecinde çok ilgilendiler tansiyonuma bakıldı sık sık, ağrı kesici yaptılar serum taktılar, bebeğin genel durumları hepsi için ayrı bir hemşire doktor geldi gitti. Hepsi dakikası dakikasına işliyordu ben yatıştan çok memnun kaldım en ufak bir sorun da hiç bekletmeden geliyorlardı ya da muhatap olacağım insan vardı. Kimseden ters tavır ya da olumsuz bir şey duymadım sorularım gayet açık bir şekilde cevaplanıyordu kontrol ediliyordu hatta uyuşukluğum geçip ilk adım atmamda hemşire hanım çok yardımcı oldu üstümü bile o giydirdi annem sadece ona yardım etti. Sezaryenden sonra iki gece yatış veriliyor. Taburculuk için annenin ve bebeğin iyilik hali gözlemleniyor benim bir sıkıntım yoktu bebeğimin de biraz kilo alımı düştüğü için çıkıştan önceki gece dört kere mama verildi belli saat aralıklarıyla bebeğin günlük alması gereken gram kadar bebeğim kilo almıştı ve çıkıştan önce son bir kez sarılık testi yapıldı küçük bir cihazla bebeğin gövdesinden bakılıyor onda da her şey yolunda çıkınca taburcu edildik.
Benim içşn her şey güzeldi sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Her şey gönlünğzce olsun ❤️