Merhaba benim de ikili tarama testim de down sendrom riskli çıktı 1574/1 doktorlar fetal dna önerdi yaptırıp yaptırmamakta çok kararsız kalmıştım kendi gittiğim özel hastane de ki doktorum bence birşey yok diyip mesuliyet kabul edemem ne ben ne hastane yaptırmayacaksan kâğıt imzalaman gerekiyor dedi neyse dedim size güveniyorum yaptırmayacağım sonra Balıkesir şehir hastanesinde bi doktora sonucu gösterdim hadi dedim bi doktor daha görüp yorum yapsın en kötü amniyosentez yaptırırım dedim adam kesinlik önermedi tehlikesi olduğu için dedi evet ultrasonda ki bulgular normal ense kalınlığı burun kemiği vs ama dedi ki bak ne kadar iyi bi cihaz olursa olsun dünyanın en iyi cihazıyla da baksalar bazen anlaşılmaz ve bence fetal dna yaptır dedi benim ikinci çocuğum olacak inşallah ama eşimin ilk evladı ikinci evliliğim o yüzden o ve ailesi biraz daha panik oldular ve geçen hafta fetal dna yaptırdım 15000tl ücreti bandırmada ki klinikte bugün sonuçlar çok şükür temiz çıkmış diyeceğim o ki eğer içinizin rahat olmasını istiyorsanız fetal dna öneririm sonuç iyi veya kötü de çıksa karar sizin doğurmak size kalmış tabi ki ama sonuç kötü çıksaydı ve doğurmayı düşünseydim bile psikoloji olarak kendimizi ona göre hazırlayacaktık ve bu herşeyden çok daha önemli bir olaydı o yüzden benim görüşüm bu yönde 🌸