Fatma_furkan1996 33. haftamda sancılarım çıktı ama açıklık yoktu sonra hastaneye yatış yapıldı ciğer geliştirici iğne 2 doz oldum bir kaç gün kaldım hastanede sancılarım olduğu için rahim ağzı kısalığı başlattı hala riskim vardı eve çıkınca bol bol dinlen dedi o şekilde toparladım sancılarım azaldı rahim ağzım kısaydı ama ben dinlerek daha da kısalatmadım tam 35. haftam da sabah kontrole gittim sancılarım çıkmadı açıklık yoktu rahim ağzı aynı kısalıktaydı dinlenmek gerekçe işe yarıyordu 2 hafta daha dinlen bu şekil 37. hafta dan sonra doğumlar normal demişti şuana hala erken biraz demiştik o gün tansiyonum biraz yüksek çıktığı için evde ölç akşam at bana demişti duruma göre ilaç başlarız dedi gün içerisinde o kadar çok yüksek çıktı ki tansiyonum ama benim bilincim yerindeydi akşam doktoruma haber verdim acil hastaneye gitmemesi söyledi doğumhane bölümüne gittim orda ölçüm yapıp doktora attılar ve sonuç gebelik zehirlenmesi başlamgıcı ile acil sezeryana alındım çok korkmuştum ama o ciğer geliştirici iğne iyi ki yapılmış bebeğim çok şükür iyi ama yine de yoğun bakıma aldılar 4 gündür oradayız o iğneden korkma gerçekten bebek için önemli bir şeymiş inşallah ben bebeğime sağlıkla kavuşurum size vaktinde sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz bu dönemde asla stres yapmayın ve açıklık varsa da dinlenin ağırlık kaldırma çok eğilme hep yat bir sorun olmadan sağlıkla al kucağına 🌸