sirius8 Kızlar merhaba riskli gebelik geçirip kasılmalar için Endol kullanan var mı kaç haftadır kullanıyorsunuz hangi dozda , yorumlarını pek iyi görmedim ama perinatoloji doktorum verdi . Bende biraz endişe ettim kullanmakta
vanilya_kokusu_ sirius8 endol fıtıl oluyor dimi ben progestan kullanıyorum sadcee rahim Ağzı kısalığı icin
myangelson sirius8 ilk hamileliğimde fitil kullandım doktorum 32 ye kadar gidebilirsek o zamana kadar kullanacağız dedi ama gidemedik maalesef (ilaçla alakası yok erken doğumun bu arada). Ama sadece kasılmalarımı o kesiyordu. İlacı bırakınca kasılmalarım oluyordu. İkincide farklı ildeydim oradaki prof kullandırtmadi. Serklajdan sonra 3-4 gün ağızdan kullandirtti o kadar eve taburcu ederken verilmedi. Hastanede gözetim altında kullandirtiyormus sadece
hazalmamy sirius8 ben kullandım bı ara serkilajlı gebeyim kisaligim olmustu hunilesme falan doktorum makattan vermişti evdede kullandım kullandığım zamanlarda kontrollerimi sıklaştırmıştı suyu azaltma durumu vardı ilacın çünkü benimde suyum fazlaydı zaten o yüzden izin vermişti ama ben çok kullanamadım çünkü ilacı attıktan 10 15 dakika sonra büyük tuvaletim geliyor yapıyordum hemen o zmanda bir anlamı olmuyormuş doktorum bıraktırdı en son çare adalat verdi onu kullanıyorum
sirius8 vanilya_kokusu_ endolün makattan fitil olanı da var , birde ağızdan ilaç olanı var canım benim bahsettiğim o. Progestan bende kullanıyorum
vanilya_kokusu_ sirius8 burda birkkac kişinin kullandığını bende gördüm erken doğum riski sende de mi var
myangelson sirius8 ikincide olmadı çok şükür tansiyon harici sıkıntı yaşamadım. Tansiyondan dolayı 37+0 da doğum yaptım yoksa 39 da alacaklardi
hazalmamy sirius8 34+5 günlüğüz canım çok şükür bugün kontrolüm var doktoruma sorucam ne zaman bırakayım doğuma yakın biraktiriliyor çünkü büyük ihtimalle dikişlerimi alınca bıraktırir 1 aydirda kullanıyorum
sirius8 vanilya_kokusu_ evet canım serklajlı gebeyim zaten ilk çocuğum da 27 haftada doğmuştu ondada serklajlıydım işte böyle olunca insan endişe ediyor
vanilya_kokusu_ sirius8 çok zor ya insan çok korkuyor gerçekten Benim de durumum aynı 26 haftalıkken farketti doktor Serklaj falan yapmadıkları vajinal fitil tek kulan dedi 30+2 yim şuan çok endişe ediyorum 24 mm olmuş kısalma sen kaç haftalıksin
sirius8 vanilya_kokusu_ haftan güzel canım endişe etme bence uzunluğun da kötü değil. Ben 19 haftalığım şuan
edannnnur sirius8 3 gün kullandım 18. Haftamda falan o zamanlar su sorunum olmadı şu an 32+6 yum su azalmam var