Caglagcn Selamm, bebeğim ilk günden itibaren 3 gün geriliği vardı 35 haftalığım bu gerilik 9 güne çıktı 2 aydır falanda 9-10 gün geride. Kilo alıyor fakat haftasına göre geri. Korkmalı mıyım?
suragungor Caglagcn siz ve esiniz kisa boylu minyon musunuz acaba buda cok etkili esim 190 ben 172 boyumuz bebegimizin bacak boyu 3 hafta onden gidiyor buda beni korkutan bir durumdu ama doktorum acikladi genetik olarak size benzeyecegi icin ileride gitmesi cok normal eger kisa olsaydiniz bir iki hafta geriden gelebilirdi o zamanda o normal olurdu demisti eger doktorunuz bir sorun var demiyorsa bu sekilde geriden gelmelerde veya ilerde olmalarda sikinti olmuyor diye biliyorum onemli olan kilo almasi 35-36. Haftadayken bebegin kilosu 32-33 haftada kalirsa beslenemedigi icin erken dogum oluyor bebekte herhangi bir sikinti olmuyor ama sizde oyle bir durum yok anladigim kadariyla kilo aliyor cunku bebeginiz
Nm43 Caglagcn benimde öyle 1 hatta 2 hafta geride çıkıyor ama doktor 2 haftaya kadar ileride veya geride olmasında problem yok dedi. Ben bayağı kısayım minyon olacaktır dedi açıkçası bazen aklıma takılıyor araştırıyorum bebeğe ne kilo aldırır diye ama bi taraftan da içim rahat bende minyonum diye 😌
Caglagcn kartanesi___ evet doktor minyon dedi sende zaten minyonsun dedi ama bilmiyorum işte insan takılıyor
Caglagcn shd2025 hayır tarama yaptırmadım hiç sadece detaylı yaptırdım. Geriliğide 2 aydır takip ediyoruz ilerlemiyor ama böyle kaldı düzelmiyorda
Caglagcn Ben 1.60 boyundayım, eşim 1.80 ama kemik yapılarımız küçük tip olarak evet yaşımızdan ufak gösteriyoruz eşimde de bende de omuz yok. Kilo alımı normal ama haftası geri maalesef kilo olarakta haftasına göre geri ama günlük 28-30 gr alıyoe
Caglagcn Nm43 kilo alımı iyi mi peki yani günlük olarak kilo alıyorsa sorun yok dediler. Ben bebe aspirini kullanıyorum kan akışı iyi olsun diye. Haftaya 36 olucam o zamam bırakıcam akımları falanda iyi çıktı ama genetik sanırım yani inşallah öyledir. Tarama falan yaptırmadım çünkü
Nm43 Caglagcn 38. Haftada 2900 çıktı kilosu ama her gittiğimde kademeli şekilde artmış oluyor ve doktor hiçbir zaman az almış demedi nedense doktora güveniyorum bu konuda hep ama burda okuyunca bebişimin kilosu çok az diyorum aslında karşılaştırma yapmamak gerekiyor her anne her bebek kendine özel doktor sıkıntı var demediği sürece içimizi ferah tutalım 🙏🏻 bebe aspirinini hiç duymamıştım magnezyum omega3 demir ilacı bunları kullanıyorum sadece
Caglagcn Nm43 benim daha önce bir düşüğüm birda kalbi atmadığı için kürtajım oldu o yüzden ben hamile kaldığımdan beri bebe aspirini kullanıyorum başta her şey normaldi detaylı sonrası 1 ay bebe aspirinini bıraktım o ara sanırım kan akışında sorun oldu 1 hafta geriledi sonra tekrar başladım. Şu an düzenli kilo alıyor geriliğide ilerlemiyor aynı kalıyor o yüzden doktor sorun olmadığını söyledi ama evet burda okuyunca kilosu haftası çok düşük geliyor insan korkuyor ama korkmayıp bol bol dua etmek lazım. Maşallah senin az kalmış sağlıkla kucağına alırsın inşallaj
hazalmamy Caglagcn korkma hiç canım her bebeğin gelişimi farklı belkide geç hamile kaldın doktorlar 14. Günü baz alıyor bebek gelisiminde
Caglagcn hazalmamy 3 gün geriydi en baştan beri sonradan 9 oldu doktorlarda normal olduğunu genetik olabileceğini söyledi ama insan korkuyor tabi sürekli araştırmaktan geri alamıyorum kendimi
Nm43 Caglagcn anladım canım tedirgin olman normal tabi Allah hepimizin bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin. 2500ü geçerse kilosu için rahat olsun diyorlar genelde küveze girmezmiş o zaman. Doktorda sorun yok dediyse sadece dua et stres yapma İnşallah sağlıklı olurlar ben artık gün sayıyorum 🩷🫠
hazalmamy Caglagcn aynen öyle genetik diye birşey var sen geç gebe kalmissindir birde 2 haftaya kadar normal kabul ediyorlar zaten bence takma kafana