Burada şunu düşünmek lazım bu hekimler popüler olduğu için mi tercih ediliyor yoksa tercih edildikleri için mi bu kadar popülerler. İçime sinen birini bulmak için 5 doktora göründüm. Doğay özmüş, sami kemik, Tuba duzcan, Günay duman, Ertan zan. Ertan bey popüler bir doktor ama farklı rahatsızlıklarım olduğunda gece bile ilgilendi, kendisi farklı hekimlerle görüştü görüşlerini aldi. Nasıl doğum yapmak istediğimi sordu, benim ve bebeğim için en iyisi ne ise onu istiyorum dedim normal için diretmedim hiç bir engel yoksa normal dedim. Cati muayenesi bile yapmadı mesela ben çok kolay sezeryana döndürebileceği bir hastaydım kesip göndereyim diye düşünseydi keza Tuba hanıma ısınamamış da olsam kendisi normal doğumu çok destekleyen bir hekimdi. Muhakkak farklı deneyimleriniz olmuştur ama bu karşılıklı güven meselesi diye düşünüyorum. Popülariteyle sezeryan oranları doğru orantılı demek çok doğru olmaz. Bir de özel hastaneyi çoğunlukla sezeryan isteyen kadınların tercih ettiğini düşünürsek bu şekilde.
Yoğun bakım ile ilgili olarak da doktor kadrosu çok genişledi buna bağlı doğum sayısı da çok fazla bu bir soru işaretli doğururdu bende de suan hamile olsam. Allah korusun olumsuz bir durumda yoğun bakım ünitesinde yer bulunabilir mi.
Ebeler ile ilgili ben de sizin gibi düşünmüştüm; ama bana eskisi gibi olmadığını ebelerin dagildigini söylemişlerdi. Giden doktorlarin yanlarında kliniğe ya da geçtikleri hastanelere götürdüklerini söylemişlerdi. Ne kadar dogruydu bilmiyorum bir de geçen yıldı ben araştırdığımda.
Tabiki her anne bebeği için en iyisini bilir ♥️
Sağlıcakla alın insallah bebeklerinizi kucağınıza 🙏🏻🙏🏻