Aylar günler bir türlü geçmiyor gibiydi hamileliğim zorlu geçmişti mide bulantıları enfeksiyon uykusuzluk üst zirvedeydi insanlar nasıl hamileliği özler diye sorgulardım hep.
- Haftada bebek kafasını kanala doğru yönlendirmişti 37.haftada doğum pozisyonunu almıştı 38. Haftada doktor kontrolünde çatı muayenesi olmam gerekiyordu fakat öncesinde vajinusmus olduğum için asla yaptıramayacağımı doktoruma söyledim ama yinede denemek istedim ki düşündüğüm gibi oldu asla yaptıramadım vajinamın dar olduğunu da doktor söyledi normal doğum istersen yapalım kesinlikle ama o kondisyonu sende göremedim bebeğin başıda kanalda bastırsa gelir ama doğum esnasında kendini kasabilirsin çocuk sıkışabilir dedi ki benim çevremde başına böyle şeyler de gelen vardı eşiminde ricasıyla sezeryana kadar verdik.
38+6 12 ocakda gün belirlendi. Doktorum hem hemşerim hem mükemmel biri ona güveniyordum.
Eşimde hastanede işlemleri başlattı sağolsun suit oda ayarladı doğuma 4 gün kala her gün ağlayasım geldi karnımda kalsın ne güzel tekme atıyor uyumasamda olur diyordum :(
O gün geldi çattı ki gecesinde acayip sancım ve ağrım vardı hastaneye gittik organizasyon bize aitti annemde vardı balonları şişirdik odayı çok güzel süsledik ağrıdan annemle eşime sarıyordum nst ye bağladılar sancım vardı
Sonra ameliyathaneye indik ama çok güzeldi aklımda hep buz gibi karanlık bir yer düşünürken
Süslü bir oda plazma var müzik var herkes şen şakrak benimle çok güzel ilgileniyorlar
Spinal iğneyi oldum doktorum geldi beni sakinleştirdi girerken annem kapıda diye ağlamıştım çok.
Doktorum işleme başladı ben ebeye ne zaman kescekler çekiştirmeleri masaj gibi hissediyorum dedim çok keyifliydi sohbet muhabbet
Bebeğin kafası kanaldaymış normal gelmek istiyor ama çok sıkışıkmış gelememiş yavrum :)
Sonrasında bebek çıktı mükemmel bir andı fotoğraflar çekildi işlem çok kısa sürdü gibi geldi.
Sonrasında odaya çıktım herkes bana sezeryandan sonra ilk kalkış çok zor diyordu ama asla öyle değil kanama kontrolünden sonra kendim ayağa kalktım yürüdüm herkes şaşırdı çünkü canım aşırı tatlıdır.
Misafirlerle bile oturdum her ağrım olmaya yakın ağrı kesici yaptılar hemşireler çok iyiydi ertesi gün fotoğraf çekimi için hazırlandım beklediğimden çok rahat yürüyordum kayınvalidem aşırı nazar değdirdi eve dönüşte sistit oldum o ayrı tabi
Eve döndüğümde korsemi taktım doktor onayıyla ilk 3 gün yataktan kalkarken sağa sola dönerken çok korktum karnım bola düşüyormuş gibi hissediyordum ama kendimi korkutmuşum
Sistitte yaşadığım acı ve ağrı sezeryandan daha ağır geldi.
Lohusa psikolojisindeyim herşeye gözüm doluyor hamilelik fotolarıma bakıp özledim sanırım diye ağlıyorum
Çocuksuz ve bekar hayatımı anılarımı düşününce herşey çok garibime gidiyor
Ama yinede değerrr annelik çok güzel Allah isteyen herkese nasip etsin
Yani demem o ki sezeryan çok kötü normal doğumda şak diye ayaktasın sezeryanda sürünürsün hikayeleri yalan dolan
Normal doğum yapsam yiyeceğim dikişler bana ağır gelirdi herkes kendi vücudunu tanımalı
Uzun oldu ama bende yazmak istedim:)