Merveyarali görüntülü telsize hiç gerek yok,bebeğim 6 aylık hiç kullanma ihtiyacı duymadım.
Eğer özel fotoğraf çekimi yaptırmayacaksanız sabahlıklı gecelik takımına gerek yok.Ama tek gecelik almanız hastanede rahat oluyor.Dikişleriniz olursa pijamadan daha rahat.Ben hastanede hiç pijama giymemiştim.
Temizleme pamuğu ıslak mendil yerine kullanılıyor ben de almıştım ama açıkçası ıslak mendil daha rahat oluyor o yüzden uzun süreli kullanamadım.İçeriği pamuk ve su olan ıslak mendillerden tercih ettim.
Süt sağma makinesi ve saklama poşetlerini bence doğumdan önce almayın,bebeğiniz düzgün emerse hiç ihtiyacınız olmayacak.eğer olursa da doğumdan sonra ihtiyaç dahilinde alınır.yoksa kenara atılır.
Biberon emzik temizleme araçları derken neyden bahsettiğinizi anlamadım ama,biberon fırçası ve temizleme sıvısı yeterli oluyor ama bu da elzem ihtyaç değil bence,sürekli biberon kullandığınız dönemde gerekli.Diğer türlü kaynatmak yeteri kadar temizlik sağlıyor sık kullanılmadığında.
Reflü yatağı benim için olmazsa olmazlarımdandı.çok rahat ettim.ilk zamanlar sürekli onunla yattı,kusma vs durumda boğulmasını önledi.Sonuçta ne kadar kontrol altında tutsak da bebeği,uyuduğumuz ve farkedemediğimiz zamanlar oluyor.Hem beşiğinin içinde de onunla yatırdım,gündüzleri oturma odasında koltuk üstünde de.Ben çok faydasını gördüm.
Korse de kullanmadım mesela.İhtiyaç duymadım.göbeğim sarkmadı benim.alsaydım kenara atmış olacaktım.
Biberon ve emzik de doğumdan önce almadım.doğumdan sonra ihtiyaç duyduğumda aldım.
Bebeğe çok krem almanıza gerek yok,bir pişik kremi bir losyon yeterli,fazlasını kullanmıyorsunuz.
Alt değiştirme örtüleri çok işimize yaradı,özellikle bebek erkekse ilk zamanlar sürekli malesef altını açarken çişini yapıveriyor.hatta normal alt açma minderi de almıştım hevesle.ama kullan at olanlar daha kullanışlı oldu onu kullamadım.e bebek’in pofuduk alt açma örtülerinden kullanıyorum bu arada.bir kaza olup çiş kaka olmadığı sürece bir tanesini bile uzun süre kullanabiliyorsunuz.büyük paketini alıyorum,rahat 2-3 ay gidiyor.