Burdaki 9 ayımın sonuna gelmiş bulunmaktayım, ilk gebeliğimde de bu platformu severek takip etmiştim tüm hamişlere kolaylıklar diliyorum 🤗gelelim hikayeme, Geçtiğimiz cuma günü için doktorum suni sancı ile yatış için ısrar etti, 38+6 oluyordum ve bebek iri, gebelik şekerin var, suyu fazla suyu kontrolsüz gelirse önden kordonu sarkıp sorun olabilir, daha da irileşirse normal doğum olmaz gibi pek çok sebep öne sürmüştü. İçime sinmeyip bir görüş daha aldım gittiğim doktor da şeker nedeniyle ben de bekletmezdim diyince daha fazla ısrarcı olmadan kabul ettim🥲son kontrolde doktor muayenesi ile nişanım da gelmişti kanlı ve mukuslu gibiydi, sabah 9 gibi yatışım yapıldı, nst de kendi sancımda çıkıyordu, sonra suni de başlandı hafiften başlayarak giderek baya bir sancı hissetmeye başladım, saat 13.00 kadar böyle devam ettim, 4 cm açılmam olmuştu henüz, bu arada ikinci doğumum olmasına rağmen süreç o kadar da hızlı ilerlemiyor ve de ilki kadar sancıları şiddetli hissediyordum, sonra doktorum daha yol var şimdiden zorlanıyorsan epidural yapalım süreci de hızlandırır dedi kabul ettim, gerçekten neden prenses doğum denildiğini anladım ağrıları %30 hissedersin dediler ama sancıları sıfırladı bende, koridorda yürüyüş yaptım bol bol sadece bebeğin baskısını hissetmeye başladım sona doğru, iki saatin sonunda tam açılma olmuştu epidural gerçekten hızlandırıyormuş, ıkınma hissi gelmişti sancıyı hissetmiyordum ama sancı geldiğinde bebeğin baskısını hissediyordum alt kısımda sonra doğumhaneye alındım, doktoru bekledik o sırada 3-4 sancı boşa gitmiş oldu ve ıkınmadan beklemek zordu, doktor gelince 4 ıkınmada doğurdum kızımı, ıkınma gerçekten güç istiyor ve de direktiflere uymak gerekiyor, o kısımda sorun yaşamadım, bebeğimin omzu çıkarken biraz yırtık oluşmuştu onu diktiler, doğduktan sonra herşey geçiyor gidiyor çok şükür, sonuç olarak pozitif bir normal doğumdu diyebiliriz🙂🤗 tek keşkem doğumumun doğal olarak başlamasını beklemeyi tercih edebilirmişim bence bebeğim denildiği gibi kilolu ve de koca kafalı değilmiş🥲doğumun zorluğunu unuttum bile, bebeğimle çok rahat ilgilenebiliyorum, ağrım yok sancım yok o yüzden normal doğum gerçekten iyi oluyor doğum sonrasında🙏🏻şuan sütüm henüz tam gelmedi ve de bebeğim mamada çok almıyor biraz beslemede zorlanıyorum gündem tamamen değişti ben de dua eder misiniz bize bu konuda🤲🏻🤲🏻🤲🏻