Yenianneadayii 30+6 haftalığım ve 2. hamileliğim. Gebelik şekerim çıkmıştı bu hamileliğimde sağlıklı beslenme ile tokluk 1. saat değerlerim normale döndü fakat açlık değerlerim 100-110 arasında değişiyor o yüzden doktor 4 ünite insülin verdi ama bir değişiklik yok açlık değerimde yine aynı. Birde akşam canım çok lahmacun çekti yedim ve 1. saat tokluk 168 çıktı doktora yazmalımıyım bir sıkıntı olur mu acaba :(
sunbloom123 Yenianneadayii en son yemeği kaçta bitiriyorsun ve sabah kaçta ölçüyorsun tek seferlik bir yükseklikse sorun olmaz not al gittiğinde gösterirsin
Nur124 Yenianneadayii bir seferlik sorun olmaz yoğurt yemeni tavsiye ederim yada süt kefir gibi ürünleri bol bol tuket yürüyüş de şekeri düşürüyor canım hilgin olsun ben 180 peri bile görmüştüm ama yemek sonrası bir kase yoğurt ve yürüyüş 20 dakika kadar yapıyordum düşüyordu
ikinciyesekeranne Yenianneadayii 4 ünite yetersiz geliyor olabilir. Dozunu yükseltmek gerekebilir. Öğün aralarınızda 2-3 saatten fazla olmasın, yatmadan önceki son ara öğün de uykudan 2-3 saat önce olsun. Uzun süreli açlıkta kan şekerinizi yükseltir. Mutlaka bir protein ve karbonhidrat tüketin her öğünde. Gece son ara öğününüzü de diğer ara öğünlere göre bir tık fazla yapın derim çünkü uyku uzun süreli açlıktır
samira555 Yenianneadayii geceleri geç bişeyler yemek açlık şekerini çok yükseltiyor eğer çok acıkıyorsan yoğurt veya yumurta haşla ye benimde açlıkla problemim vardı bide evdeki ölçüm cihazları çokta güvenilir değil bence rafine şeker un makarna pilavıda çıkartmalısın kesinlikle düzelir yani ben diyetle kontrol altına alabildim
Yenianneadayii sunbloom123 akşam yemeğini 18:00’da bitiriyorum. Sabah açlığımıda yataktan kalktıktan yarım saat sonra ölçüyorum
Yenianneadayii Yapıyorum genelde meyve oluyor gece kalkıp açlık ölçüyorum mesela oda aynı 105 üzeri oluyor mesela doktora söyledim uzun sürede takip ettik 5 gündür insülin kullanıyorum ama değişiklik yok şuan
sunbloom123 Yenianneadayii meyveleri akşam yeme öğlen saatlerinde ye ve yanında yoğurtla ye akşam 9-10 arasıda ufak bir atıştırmalık yap çok az tam buğday ekmeği çok az peynir veya az yoğurt 1 tane ceviz gibi sabahda kalkar kalkmaz 10 dk içinde ölç birde böle dene ben bu şekilde düşürdüm açlık şekerimi sabahda 7-8 gibi kalkip ölçerim bu arada
Yenianneadayii sunbloom123 bu akşam deneyeyim yoğurt cevizi sabahta kalktığımda ölçeyim umarım düşer teşekkür ederim
Yenianneadayii Nur124 teşekkür ederim yürüyüşüde yoğurduda deneyeceğim yürüyüşü yemek sonrasımı yapıyosunuz
katre1 Bende diyete yeni başladım 5 gün oldu , açlık şekerim 108 çıktı bu sabah 🙄 şeker yuklemeden önce açlık normaldi benim.simdi diyete rağmen yüksek çıkınca moralim bozuldu.acaba yeni başladım daha düzene girmediği için mi böyle oluyor ?
Yenianneadayii katre1 dahiliye doktoru banada öyle dedi şeker yüklemesinde açlığın bu kadar yüksek değilmiş dedi bende şaşırdım
Zeynepefem Yenianneadayii merhaba tokluklariniz kac cikiyor hep 140 alti mj duzenli mj yani ? Benimde acliklarim normal ama yemegi fazla jacirinca toklugum yukseliyor 150 160 civari oluyor dahiliye banada igne mi verir acaba
Yenianneadayii Zeynepefem tokluklarım diyetle 140 altı çıkıyor kaçırdığımda tabiki daha yüksek oluyor en çok 168i gördüm
Yenianneadayii samira555 evet yoğurt peynir tarzı ara öğün yap diyor akşam çoğu cihazı acilde denedim eş zamanlı doğruymuş