Emlhh kan değerlerinde beta diye bi değer var o hamilelik ilerledikçe özellikle 10. Haftadan sonra düşüyor zaten 11.Haftadan itibaren bu testi yapmalarının amacının o betanın artık düşüyor olması yüksekken yapılmıyor fakat 11. Haftalarda hemen düşmeyebilir (beta öncesinde çok yüksekse anca düşer yada birden düşüşe geçebilir aksine yavaş da düşebilir) erken yapılması da bu şekilde yanıltıyor ama teoride 11. Haftadan itibaren denildiği için doktorlar hemen yapabiliyor. Bu şekilde sonucu çıkanların %99u erken test. Benim de 11+3 de yapılmıştı. Bu arada benim de yaşım 29du ve biraz riskli sayılıyor yaş faktörüde eklenince risk artmış oluyor. Bide şöyle düşün bu oran şu demek seni 600 bebeğinin 1i down sendromlu OLABİLİR. İhtimal o kadar yanii. Ve o da sadece ihtimal. Gerçekten down sendromu olan bebekte burun kemiği ense kalınlığı problemli oluyor bu oran da çok daha yüksek riskli oluyor. Ben fetal dna yaptırdım haftalarca sonuç beklerken kafayı yemiştim çok çok araştırdım şehir dışında doktorlara gittim. Ama 16 aylık sağlık bi kızım var şuan. Senin de öyle olacak merak etme