annabellee Merhabalar bende devlet hastanesi hemşiresi olup doğumu özelde yapacak olan bir bayanım. Evet özele gidiyorum çünkü denk geldiğim bir araştırma hastanesinde aynı anda 3 4 kişinin yan yana doğum yaptığını nst odasinda, bağırış çağırışın çok yoğun olduğunu gördüm. Bu ortamın herkesi etkilediğini ve özellikle doğuma girecek bir kadın için psikolojik olarak çok zorlayıcı olabildiğini düşündüm. Bu benim kişisel tercihim ve tamamen kendi sınırlarımla ilgili. Ama bunu söylerken devleti kötülemiyorum, çünkü ben de devlet hastanesinde görev yapan bir hemşireyim. Oradaki yoğunluğu, imkanların kısıtlılığını, personelin ne şartlarda çalıştığını birebir biliyorum. Sorun çoğu zaman sistemsel çalışanların niyeti ya da emeği değil. O yüzden özele gidip o paraları veren enayiler gördüm gibi genelleyici, küçümseyici ifadeleri doğru bulmuyorum. Herkesin maddi durumu, sağlık koşulları, psikolojisi ve beklentisi farklı. Kimisi devlette kendini güvende hisseder, kimisi özelde.
Doğruları elbette konuşalım ama bunu birbirimizi kırmadan, özellikle de doğum gibi hassas bir süreçte olan insanları daha fazla germeden yapalım. Biraz empati hepimize iyi gelir.