eed21 Sizi çok iyi anlıyorum. Hep balık etki biriydim. İlk çocuğumdan önce kilo verip 64 olmuştum, hayatımda ilk defa oh be demiştim. Sonra hamilelikte dikkat etmedim, 90 küsürle doğuma gittim. Doğum sonrası 82 idim. Ama diyet de yapsam emzirmek benden götürmedi. 3 sene 80-85 arası gittim geldim. Çünkü gündüz diyet yapıp gece stresle yedim. Psikolojik tarafını çözmek gerek bu işin maalesef. Ben desteksiz çocuk büyütmek zorunda kaldım. Eşim iş gereği hep yurtdışına giderdi. Ben tek kalırdım çocukla. İkinci gebeliğim 80 kiloyla başladı, panik olup diyetisyene başladım. 25.haftaya kadar 3-4 kilo almıştım. Gebeliğim o hafta sonlandı maalesef. Tabii yine üzüntü stres ben veremedim. 85 kiloyla 3.gebeliğim başladı. Yarın 15.haftaya giriyorum, en son tartıldığımda 1 kilo vermiştim. Diyetisyenle gidiyorum ama pek listeye uyamadım bulantı sebebiyle. Siz o haftaya kadar çok iyi ilerlemişsiniz. Bebek kilo alıyor, plesenta ağırlaşıyor vs doğum sonrası 10 kilo en az gider sizden. Sonrasında da emzirmek insana cidden yediriyor. Suyu bol içip tatlıdan mümkünse uzak durmak gerek ama orada iradeli olmak lazım. Tatlının da olayı su içirmek zaten. Emziriyorsun ye gibi şeyler duyarsınız, ama cidden mesele o değil, doğru gıdayı doğru miktarda yemek. Biz yediklerimizi ayarlarsak zaten epey kilo veririz. Havalar güzelleşince yürüyüşlere de başlarsınız, ufaktan hareket etmek de fark ediyor. Sizde de insülin direnci vardır muhtemelen, onu kırmak lazım. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Umarım ben de fazla kilo almadan kapatırım bu sefer.