Kızlar selam. Aslında doğum yapalı 4 ay oluyor. Ben biraz yazmaya üşenmiştim ama sonra doğum yapmadan önce ne kadar merakla doğum hikayelerini okuduğum aklıma geldi. Öncelikle tam 38+0 da sabah saat 5 te suyum geldi o anda hiç sancım yoktu sakin bi şekilde duşa girdim sonra eşimle hastanenin yolunu tuttuk. Kızlar yolda bizim arabamız bozuldu trafikte yolun ortasında kaldık😂 Neyse bir şekilde hallettik hastaneye gittik saat 8 de yatışım yapıldı hafif hafif sancılar vardı ama çok hafiftiler gerçekten ve açıklık 3 cm idi. Saat 11 e kadar sancılar çok kendini hissettirmedi. Saat 11 de artık işin tadı kaçmaya başladı. Ve açıklık ilerlemedi maalesef. Sürekli pilates topundaydım yürüyordum hareket yapıyordum duşa giriyordum ama yok ilerlemedi bu durum benim umutsuzluğa kapılmama sebep oldu o anda ama doktorum 4 cm olduktan sonra epidural yapabileceğimizi söyledi ve hiç düşünmeden kabul ettim. Saat 16.30 da 4 cm oldu epidural takıldı. Bi 10 dk sonra gerçekten sancılarım hafifledi tamamen geçmedi ama nefes aldırıyordu. Kızlar epidural çok mükemmel bir nimetmiş sonra benim açıklığım ışık hızında ilerlemeye başladı. Kendimi 18.15 te doğumhanede buldum. Kapıdan girerken saate baktım 18.15 ti. Benim doğum masasına geçmem ebelerin beni hazırlaması doktorun gelmesi hepsi içinde tam 18.30 da kızım kucağımdaydı. Tamamen doktorun yönlendirmesi ve sancılarla bir şeyler yapmaya çalıştım ama çok beceremedim açıkçası ebe karnıma bastırdı. 2 tane dikişim vardı. Bebeğim doğduğunda biraz solunumunda problem vardı doktorlar iyi olduğunu ama gözlem altında tutmak istediklerini söyledi bende o kafayla buraya yazmışım 😂😂 2 saat sonra benim ay parçamı yanıma getirdiler ve hikayem tamamlanmış oldu. Benim için pozitif bir doğumdu güzel hatırlıyorum. Allah bebek bekleyen herkese kolay su gibi doğumlar nasip etsin 🩷 🩷 Erzurum Özel Buhara Hastanesi bu arada.