Ziyangillerrr_ Kızlar 17 haftalık gebeyim doktorum idrar yolu enfeksiyonu için idrar kültürü istedi. Ama nasıl vermem gerekli vs hiçbir şey söylemedi. İdrar vermiştim lokosit 70 lokosit miktarı 18 çıktı🥲
Gks_01 Ziyangillerrr_ normal idrar tahlili gibi canım acilde de yaparlar aslında doktorun da isteyebilirdi sonuç 3 4 gün sonra çıkıyor
bkb35 Ziyangillerrr_ normal idrar gibi veriliyor. İlk idrarı beyaz kapaklı kaba yapıyorsun. Kültür için orta idrar istiyorlar tutup sonra kırmızı kapaklı kaba yapıyorsun. Kırmızı kapaklıya asla el ve vajina ağzı değmemesi gerekiyor dikkatli yapman lazım yoksa bakteri sayısı olduğundan yüksek çıkıyor. Bir de kırmızı kapaklı kültür vereceğin kabı sadece idrar yapacağın zaman açacaksın öncesinde sakın açma kültür sonucu yanlış çıkabiliyor. Bir sonraki testte bunlara dikkat edebilirsin
myangelson Ziyangillerrr_ idrar vermeden önce bölgeyi temizleyin sonra biraz idrar yapın dışarı devamını kaba yapın
2bebekbiranne55 Ziyangillerrr_ onlar size silmek için tek seferlik batikonlu bez tarzı bişey veriyor idrarınızın ortasından dolduruyorsunuz kabı ilk başta değil de yaparken hiç durmadan orta kısımdan dolduruyorsunuz ben ne zaman sağlık ocağında versem enfeksiyon çıkıyor kültür şeklinde verdiğimde çıkmıyor
merviiisko Batikonla siliniyo ilk önce önden arkaya tek sefer, ilk idrarınızı yapıyosunuz biraz ilk idrarı koymuyosunuz verilen kaba sonrasında gelen idrarı koyuyosunuz.
Gks_01 merviiisko Kültür kabı kırmızı kapaklı oluyor tek farkı bu onun dışında zaten hertürlü idrarımızı yapıp kapağını kapatıyoruz bi farkı yok bunlara hep dikkat ediyoruz
Ziyangillerrr_ @Gks_01 @merviiisko @Ozgedgn1 Bana 1 tane kap verdiler idrar yaptık götürdük onun kabı bu değil falan dediler bir sürü birşey saçmaladılar. Sonra kabı veren yere çıktık. Pazartesi gelin şuan veremem dedi bende birşey anlamadım dün yarın gelin dediler bugün pazartesi gelin dediler çok tuhaflar Teşekkür ederim kızlar pazartesi tekrar gideyiim
esrashnn01 Ziyangillerrr_ aynı idrar tahlili gibi veriyorsun canım sadece ön idrarı tuvalete yap devamını kaba yapacaksın bende verdim aynı tahlilden geçen ay normal idrar kabı vermişlerdi nasıl yanlış kab vermişler anlamadım
Ziyangillerrr_ @bkb35 gerçektem günlerdir sinirlerimi bozuyorlar eksik vermiş oradaki çalışan eksik verdim de demiyor örnekleri verirken oradaki laborant söyledi bir kap daha olması gerekli diye
merviiisko Gks_01 öyle değil size yanlış anlatmışlar bi kere batikonla önden arkaya tek sefer temizlenmesi gerekir, sonrasında ilk gelen idrar konulmaz orta idrar konulur. Hemşire olarak bilgi veriyorum. Kırmızı kapak dediğinizde steril kaplardır.
Gks_01 myangelson orta idrar nedir ? 3 kere kültür verdim üçünü de şunu şunu yapmanız gerek diye uyarmadılar sadece kapağı uzun süre açık kalmasın dediler onu da zaten yapıp kapatıyoruz normal idrar tahlilimde nasıl yaptıysam öyle yapıyorum
Gks_01 merviiisko hanımefendi ben de çocukluğumdan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum dediğim gibi kültür verdiğimde kimse elime evrak da vermedi baticon pamuk vs de vermedi böyle yapacaksın diye ama zaten genel olarak oraya değdirilmemesi gerektiğini vs biliyordum o yüzden normal idrar testinden farkı yok demiştim 😊
merviiisko Gks_01 sizi yanlış yönlendirmişler öyleyse. İlk gelen idrar biraz yapılır sonra gelen idrar kaba konur buna orta idrar diyoruz.
myangelson Gks_01 bölgeyi temizliyorsunuz idrarın birazını dışarı yapıp kalanını kültür kabına yapıyorsunuz. Hatta artık yeni olarak iki kap veriliyor biri normal idrar öteki kültür normal idrar kabına direk idrarın birazını yapıyorsunuz sonra kültür kabına devamını yapıyorsunuz. Yanlış vermişsiniz şu ana kadar. Önceleri anlatıyorlardi şimdi hastanelerde tuvalet kapılarında var idrar kültürü nasıl verilir diye anlatıyor görmüştüm bir kaç kere
Gks_01 myangelson en yeni 1 ay önce vermiştim ayrı bir kap verilmedi üreme de olmadı üreme olup böyle çıkma ihtimali var mı ?