meri3407 Kızlar selam , takipli doktorumda iki ve dörtlü tarama testi yaptırdım temiz çıktı. Şimdi doktorum detaylı ultrasonda istedi. Sizce gerek var mı. Yani dörtlüde temiz çıktıysa detaylıda farklı birşey çıkar mı sizce bir sorum tespit edilen oldu mu hiç
ghostty meri3407 Tarama testleri daha çok kromozomal hastalık riskini değerlendirir. Detaylı ultrasonda ise bebeğin tüm organlarının yapısal gelişimi ayrıntılı olarak inceleniyor. Yani yaptırmalısınız🤗
Busranur_mnts meri3407 en önemlisi detaylı canım tek tek organlarına gelişimine bakılıyor ben tarama testlerini yapmadım detaylıya gittim
Fuunndaaa meri3407 asıl önemli olan detaylı ultrason tarama testlerinin doğruluk payı çok yüksek değil doktorum bana hiç birini önermedi perintoloji takipliyim, detaylı ultrason yaptırdım parmakların sayısından tutun ayakların duruşuna kadar bakılıyor detaylı ultrasonda bazı durumlarda anne karınnda müdahale veya doğar doğmaz müdahele gerekiyor onun için detaylı ultrason hamilelikte en önemlisi
meri3407 Ay kızlar hepinize çok teşekkür ederim bu açıdan düşünmemiştim hiç şimdi stres olurum ben ya bişey varsa diye yaptırana kadar🥹