Kbrazcan ben 3. Doğumumu yaptım diğer ikisinde. Hiçbir belirtim olmadı yalancı sancı bile doğru dürüst çekmedim. Suni sancı ile uzun saatler sonra acilmam oldu. İkisnde de dikislerim çoktu. Ama sonuncusu çok kolay oldu. Kasılmaları çok yaşadım 40. Haftaya girmeden son kontrolümde amniyon sıvısı azaldığı için doktor suni ile baslatiriz demişti. 39+5 te pazartesi sabahi kontrolde doktor alttan muayene etti belki tetikler diyerek sabaha kadar bekle salı sabahı hafif suni desteği baslatiriz dedi. Bende 10 dk da bir gelen kasılmalar oluyordu ben de daha önce hiç sancı nedir bilmediğim için yalancı sancı sandım çünkü canımı acıtacak şekilde olmuyordu sadece çok sertleşiyor ve alta baskı yapıyordu. Eve geçtik bütün bildiklerimi uygulamaya başladım hurma,ananas,ahududu yaprağı çayı, sıcak duş altında squat,merdiven çıkma ( 12 katlı binayı iki kere inip çıktım)ördek yürüyüşü,pilates … Saat 3 gibi altımdan su sızdı bende idrar kacirma problemi de vardı o yüzden bilemedim su mu çiş mi doktoru aradım hemen gel dedi. Alttan muayene yaptı yine su duruyormuş gelen çiş çıktı 🤭 neyse doktor daha önce 2-3 cm acilman var demişti biraz daha gelişme var gel seni yatiralim sende rahat et bende dedi. Çok hafif suni alırsın gözlem altında olursun dedi ben de eve gitmek istiyordum ama suyu azalmiş diyince de tedirgin oldum ikilemde kaldım bayağı bı sonra eve çıkma kararı aldım eve geçince gece saat 1 e kadar yine doğum kolaylaştırıcı şeyler yaptım . Kasılmalar daha devam ediyordu ama zorlamiyordu her zamanki sertleşmelerdendi ama hafif belimi sizlatmaya da başlamıştı . 1de yattım ama uyuyamadım sancılar da bir tık zorlamaya başladı 1 buçuk gibi bir terslik olmasın diye eşime gidelim dedim . Hastaneye gittik yatış işlemleri yapıldı odaya geçtik . Nstye bağlandım imza işleri vs den sonra alttan muayene etti ebe 6-7 cm demesin mi ben şok . Gidiyoruz hadi dedi nereye diye sordum e doğuma gidiyoruz dedi biraz daha bekleseydin evde doguracakmiştin dedi . Çatala alındım 2 buçuk gibiydi sanırım giriş saatime bakmadım . Serum taktılar içinde biraz suni vardı galiba sormadım ama sancılari cogaltti ama yine de çok zor değildi ıkınma aşamasında biraz zorlandım ıkınma isteği gelmemişti çünkü birkaç denemeden sonra 2.52 de kızımı kucağıma aldım Allah’a çok şükür. Hep dua ettim hastaneye gider gitmez doguruyum diye dualarım kabul oldu elhamdülillah, sizin de umarım çok kolay ve hayırlı geçer dogumunuz 4. Daha da kolay olabilir stres yapmayın. Bir de sümmes sebile yesserah ayetini çok okudum eşime okuttum