nkkl kızlar bu ikili test bu sonuç temiz çıkmıştı ama doktorum dörtlü test istedi yaptırdım down sendromu riski çıktı ikili temiz neden bu böyle çıktı falan diye konuştu üniversite hastanesine yönlendirdi hem detaylı ultrason yaptır hem baktır dedi canım çok sıkıldı Bu da dörtlü test sonucu down sendromu olsa bile çocuğuma bişey yapmam aldıracak yada başka bişey yapacak değilim gidip gitmemek konusunda kararsız kaldım lütfen bana bir akıl verin
kavalakurabiyesi nkkl ikilin gemiz çıkmış keşke 4lü yapmasalardı ama bu testler altı üstü tarama testi kesinlik yok canınızı sıkmayın ikilinşz temizse büyük bir ihtimalle down değildir ama bence gidin bebeği aldırmayacaksanızda herşeye hazırlıklı olmanız gerekiyor doğumdan sonrası için
1kovakizi nkkl kuzucum ikili temizse diğer testlere gerek yok ayrıca dörtlüyü kime yapsan hep bir sıkıntı çıkar zaten asla ama asla inanma ve moral bozma doktorlar ikili istiyorsa diğerlerini istemiyor sizinki neden böyle yapmış anlamadım.detaylı ultrasonuna gir yoluna devam et kafanızı bulandırmayın allahım ne çok seviyorlar insanları korkutmayı down sendrom olsa ikili testte ve ultrasonda çıkardı
Guzucuk25 nkkl canım benim emeğine de down sendromu dendi perinatolojiye yeşil alan açtı ama ben gidemedim aldığım randevular kendi kendine hep iptal oldu bende almadım birdaha ALLAH a sığın günde 41 fatiha 41 ayetel kursi oku eline karnına koy o niyetle oku bebegim şimdi 4.ayina girdi elhamdülillah sağlıklı bebek çokta takıl.a dicem.ama.doguma kadar kendimi yedim.durdum belki sen başarırsın
Fuunndaaa nkkl üçlü ve dörtlü tarama testlerinin doğruluk payı az diye biliyorum o yüzden doktorlar çok yaptırmayı vermiyorlar ben 12 haftada detaylı ultrason yaptırdım tarama testlerinin yaptırmadım ense kalınlığı 2.5 mm çıktı ama aldırmayı düşünmediğimiz için biz beklemeyi tercih ettik 20 haftalık detaylı ultrasonda doktor herşey yolunda dedi doktorum bir risk olmadığını söyledi isterseniz fetal DNA yaptırabilirsiniz bana öyle söylemişti pernitonoji doktoru ikiz olduğu için ben yaptırmadım
tugba1905 İkili test temiz çıktığında dörtlü test istemiyorlar genelde diye biliyorum sizden niye test istendi
nkkl tugba1905 doktorum başka değerlere bakılıyor yaptır dedi o yüzden yaptırdım zaten dedi ikili temizdi neden böyle çıktı falan diye burnuna da baktı güzel görünüyor dedi devlet hastanesi bu arada
ysm22 Bana doktorum kızımda ikili güzel çıktı diğerlerini istemicem detaylı yaptiricaksin dedi öylede yaptım kafanıza takmayın ikiliden sonrakileri çünkü daha riskli çıkarıyormus zaten
nkkl ysm22 öyle söyleyince başımdan aşağı kaynar su döküldü bende dedim ilki temiz çıkmıştı bu neden böyle diye bi cevabı yok üniversite hastanesine git baktır olabilir de olmayabilir de içiniz rahat olsun üzülmeyin yaptırmak istemezseniz de size kalmış dedi
nkkl kavalakurabiyesi asla aldırmam öyle olsa bile sonuç değişmez de net bişey olsun soru işareti kalmasın istiyorum insan ister istemez üzülüyor
ArelinAnnesi1 nkkl detaylı da daha net öğrenirsin canım ama genede bazen hasta denen çocuk bile normal doğuyor normal dedikleri hasta yani Allah’a güvenip boll boll dua et ondan başkasından çözüm alamazsın
nkkl 1kovakizi sorma valla eve geldim hala kendime gelemedim tabiki öyle bişey varsa allahtan geliyo her türlü kabulüm ama insan kötü oluyo yine de güle oynaya gidip böyle haber alınca doktorumdan çok memnunum normalde ama bugünki söyleyişi bi değişikti olabilir olmayabilir üzülme falan dedi ama bilmiyorum belki de bana öyle geldi ama eşim de kızdı
nkkl Guzucuk25 ben direk özele gidip hem detaylı hem bunun için muayne olucam artık orda belli olur sanırım olup olmadığı
nkkl ksahin3404 doktor buldum özel perinotoloji uzmanıymış alanı o direk ona gidicem bir hafta sonraya veriyo randevuyu orda baktırıcam ne derse artık
1kovakizi nkkl üzülme demesi bile başlı başına bi saçmalık yani tarama testleri bir sonuç değil olasılık ifade eder hamile bir kadına böyle söylenir mi…başka bir doktora daha git istersen canım allah yardımcınız olsun
Guzucuk25 nkkl benim down olmadığı detaylida belli oldu sonra doktorum ne dicegini bilemedi çok mahcup oldu ayrıca ben ne 2li ne 4 lu hiçbir test yaptirmadim benim direk ilk verdiğim kan değerlerinden hemen down dedi sen içini ferah tut dediğim gibi çok yanılıyorlar hatta başka Bi doktor da kafası acayip büyük dedi ama söylenilen hiçbiri çıkmadı çok şükür
nkkl 1kovakizi hep ikilemde konuştu üzülme olabilir de olmayabilir de sonra burnunu gördüm güzel dedi kafam karıştı başka doktora git araştırsınlar gidip gitmemek sana kalmış sen bilirsin diyo ne dediği belli değildi bugün normalde böyle değil
nkkl Fuunndaaa randevu aldım söylediler önce doktor muayne edicek sonra fetal DNA yada amniyon sıvısı mı ne dedi onu sonuca göre söyler yaptırırsınız dedi detaylı ultrason istediğimi fe söyledim 21. Haftada gelin dedi bekleyemem dedim 20. Haftada gelin dedi