twinmoms34 Merhabalar ikiz gebelikte ikili tarama testini yaptıran var mı? Sonuçların yanlış çıkma ihtimali olduğunu duydum bu yüzden çoğu doktor önermiyormuş. Bilgisi olan yazabilir mi?
minnosbirkiz twinmoms34 ikiz hamile olan hiç bi arkadaşım yaptırmadı, doktorlarıda yanlış çıkma ihtimali yüzünden istememişti, boş yere anneyi strese sokmaktan başka bişey değil, sadece detaylı ultrasona girdiler
Havin49_ twinmoms34 çoğul gebeliklerde yapmıyorlar çünkü sonuç genelikle hep yanlış çıkıyor bende yaptırmadım doktor da ikiz olduğu için doğru yanıt vermiyor gerek yok detaylı ultrason yaparsın istiyorsan fetal yap demişti
3kedili2bebekli twinmoms34 ben yaptirdim ikili ve detaylı ultrason eğer bir problem çıkarsa fetal DNA yapabiliriz bir kontrol edelim de dedi hepsi temiz çıktı sukur ki
twinmoms34 minnosbirkiz Benim doktorum başta yaptır dedi.Randevu aldım bakalım cuma günü yapacaklar mı.yapmazlarsa da sadece ense kalınlıklarına bakarlar kan almazlar dedi.
twinmoms34 Gokturkmom_ Fetal Dna için düşük riskini artırıyor dediler diye hiç düşünmedim .Bir de ikiz gebelikte türkiyede 1 firma yapıyormuş o da çok masraflıymış. İmkanla alakalı gerçekten.
Bububu twinmoms34 benim doktor istedi perinatoloji detaylı usgde baktığı için ikili test öncesi yine yaptır zararı olmaz demişti. Bi sorun çıkmadı şükür sonrasında 22. Haftamda detaylı usg yaptırdım birde.
Gokturkmom_ twinmoms34 Fetal dna işlemi sadece kandan bakılıyor ne gibi bi risk barındıracak anlayamadım🥹
twinmoms34 Gokturkmom_ eğer risk çıkarsa amniyosentez yapılıyor keseden sıvı alınıyor bu işlem de düşüğe yol açabilir dendi çevremde o yüzden soğudum fetal dna dan