yasemincel65 Benim 3. doğumum olacak, üçünü de özelde yaptım. İlk doğumumda hiç tecrübem yoktu, her şeyi sonradan yaşayarak öğrendim. O yüzden ilk kez doğum yapacaklara kendi yaşadıklarımdan biraz bahsetmek istedim. Hastane görüşmesine giderken bence en önemli şey doğum paketinin içeriğini net net sormak. Normal doğum sezaryen farkı, kaç gece yatış var, refakatçi ücreti alıyorlar mı, oda tek kişilik mi, doğumdan sonra ekstra bir ücret çıkar mı epidural, dikiş, NST vs. mutlaka öğrenin. Sonradan sürpriz yaşanmaması çok önemli. Yenidoğan kısmı benim için hep öncelikli oldu. Hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi var mı, bebeğinizle aynı odada kalabiliyor musunuz, bebeğe yapılan ilk aşılar ve testler neler işitme testi, topuk kanı, sarılık ölçümü gibi ve yenidoğan doktoru 24 saat hastanede mi bunları özellikle sorun. Anne tarafında da epidural imkanı, emzirme danışmanı olup olmadığı, hemşirelerin ilgisi gerçekten çok fark ediyor. Doğum sonrası insan hem yorgun hem hassas oluyor, ilgi çok önemli. Doktor konusuna gelince tamamen rahatlık meselesi. Ben kendimi daha rahat hissettiğim için kadın doktor tercih ettim ama erkek doktordan çok memnun olan arkadaşlarım da var. Burada cinsiyetten çok doktorun yaklaşımı, iletişimi ve normal doğuma bakışı önemli.
İlk doğum olduğu için insan her şeyi kafaya takıyor ama doğru hastane ve doğru doktorla gerçekten süreç çok daha rahat geçiyor. Görüşmeye giderken sorularını not alıp gitmeni tavsiye ederim 🌸