demetov özellikle son ayımda burda hep pozitif doğum hikayesi okuyup mutlu oluyodum. çok istediğim vajinal doğumu (ilk gebelik) 1 hafta önce gerçekleştirdim. hafta çalışamaz raporumu aldıktan sonra (daha önce de tüm muayenemi takip eden farklı ildeki doktorum için) memlekete geldim. burda hergün yürüyüşümü (3000-5000 adım) yaptım. pilates topu aklıma geldikçe hep kullandım. hergün instadan gördüğüm pelvik egzersizi yogaları yaptım. ve 4 özel ders de fizyoterapistten nefes yoga pilates dersi aldım. 2 kez de son hafta activating labor egzersizi yaptım. bunların hepsi toplamda bana yardımcı oldu. Doğum hikayem: 39+3 te doktorum muayene etti nst de 3 düzensiz sancım çıktı çok az hissettim, o gün ebeden açıklık muayenesi yapmasını istedi ilk defa yaptırdım 2 cm %50 silinme vardı. abartıldığı gibi korkunç bişey değil evet tuhaf bi hissiyat ama korkmayın. doktorum 39+6 ya kadar gelmezse suni sancıyla başlatalım dedi (bebeğim 3000 gramdı ve plesenta da minyon olduğu için dışkı yapması miladını doldurduğunda çok muhtemel riske atmayalım dedi) doktoruma çok güveniyorum. o 3 günde çok uğraştım açılmam artsın ve sancılarım kendi gelsin diye dua ettim. ve 3 gün düzensiz ama son gece fazla ağrılı sancı çektim. çatı muayenesi sonrası nişan gelmişti ve 3 gün parça parça devam etmişti. sabah 8 hastanedeydik. Yatış işlemleri yapıldı.2-3 cm açıklık %75 silinme vardı. Ama bebek yukarıdaydı. 9da suni sancı hafif ayarda başlatıldı. nst çekildiği için yatarak karşılamak zorunda kaldım o beni zorluyodu. bazen ebe yürümemi söylediğinde nst den ayrılıyodum 10 dk yürüyüp squat yapıp dönüyodum. sürelerim az diye pilates topu istemeyi unuttum. duşa da giremiyodum bu yüzden. Saat 13:00 e kadar tolere ettiğim sancılar saat 14:00 de artık gözümden yaş getirtti. gücüm gitmesin diye kendimi sıktım ağlamıyodum istemsiz yaş geliyodu. ebe epidural ister misin dedi ben bundan daha fazla acı çekicekmiyim dediğimde hayır artık sancın çok sıklaştı sen gayet iyisin bence de gerek yok dedi. ve lavman yapıldı. yapıldıktan 5 dk sonra tuvalete çıkmamı istedi ve sonrasında yürüyüp tekrar tuvalete git dedi. bu kısım zordu çünkü 1 dk da 1 sancım vardı ve artık çok zorlandım. neyse artık tuvaletimin olmadığını düşündüğümü söylediğimde açılma kontrolü yaptılar saat kaçtı hatırlamıyorum. doğumhanede çatala gittim ailem ve eşim kapıda bekliyolardı. tam açılma dendi. Suyumu patlatacaklardı ve artık ıkınmaya başlayıp bebeği aşağı indiricektik. pilastik çubukla suyumu patlattılar. ebem ve başhekim ıkınmayı öğrettiler yaklaşık burada 5 ıkınma geçirdim sanırım. sonra doktorum geldi ailene el salla dedi düşersem tutun dedim onlarla vedalaşıp hızlıca doğum yatağına alınacakken yere çömelip 1 kere ıkınmamı istediler yaptım. zar zor yatağa alındım. eşimin içeri girmek istediğini söylediler fakat ben konsantrasyonum bozulsun ve benim acı çektiğimi görsün istemedim, ben de rahat olmucaktım. doktorumun dediği gibi ıkınmaya devam ettim bana rahatlatıcı müzik açtılar biri başımda terimi silip yelliyo biri moral veriyo biri su getiriyo içiriyo çok yardımcı olundu gerçekten. burada da sanırım 5 kez ıkındım bebek sonunda aşağı inmiş doktorum saçlarını gördüğünü söyledi. 1 kez daha ıkındım ve burda çok fazla yanma oldu bebek tam çıkış kısmındaydı hissettim. 1 kez daha ıkındım ve burda farklı şekilde nefes verdirdi doktorum sonra bebişimi kucağıma koydular eşimi çağırıp kordonu kesmesini söylemelerini istedim çok ağlamıştı mutlu oldu ben de mutluyum şükredip duruyodum. yanımda bebeğimi temizlediler. başhekim 3 ümüzün fotoğrafını çekti videolar da varmış o an farketmedim. doktorum sonra eşimi çıkardı bi yandan çocuk doktoru geldi bebeği kontrol etmeye ve aşısı vuruldu hep yanımdaydı. doktorum kesi atmadığını, dışarda yırtık olmadığını fakat içerden bi minik yırtık var kanamanı çok arttırır o yüzden 1 dikiş atıcam kendi iyileşicek dedi. 2 dk sürdü max. Bağlarken hissettim sadece. bebek doğduktan sonra bacaklarım 10 dk titredi düzelmedi. beni pamuklarla silip giydirdiler tekerlekli sandalyeye oturtup bebeği kucağıma verdiler. doğumhaneden çıktık odaya geçtik herkes çok mutluydu. bin kere şükürler olsun 😍
senaakck demetov gözün aydın olsun sağlıkla büyüt inşallah 🌸 sancı dayanılamaz bir şey mi bende çok korkuyorum ıkınamamaktan ağrıdan vs. Yani son dakikalar mı zordu yoksa saatlerce o sancıyı çektiniz mi
omercan6153 demetov gözlerim dolu dolu okudum 🥹 maşallah ne güzel anlatmışsın, kendi doğumum canlandı bir an 🥹 Rabbim sağlıkla huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah, gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun 🌹🥰
ebruusss Arkadaşımı bugün 37+0 da doğuma almak durumda kaldılar suni sancı ile başlamışlar öğlen 1de ilk suni sancısını almış saatler ilerledikçe ağrılar başlamış falan açılması henüz yok us akşam saati 22.00da ikinci suni sancı verilirken bebeğin suyu patlamış ve çocuğun eli oradan çıkmış yeterli açıklık olmadığı ve bebeğin başı kanala gelmediği için acil sezeryana alınmış bebeğin kolu oradan zor çıkartılmış bende hamileyim ve bu durum beni çok korkuttu normal doğuma olan inancımı kaybettim böyle durumlar ebenin hatası mı bilerek mi yapılıyor ?
demetov ebruusss normalde bebek başa pozisyonda mıydı nasıldı bilmiyorum benim suyum patlattıklarında zaten baş aşağı pozisyondaydı ve sorun olmamıştı belki de ebenin hatası hiçbir fikrim yok inanın bir de bebeği döndürme işlemi falan oluyor acaba öyle düzeltilmedi mi belki de bebeğin kalp atışları yavaşladıysa veya strese girdiyse o zaman da Acil sezaryenE alıyorlar
demetov omercan6153 ay cok teşekkür ederim ben de yazarken duygulandım 🌸 hepimiz sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah’ım