edaozdxx Günaydın kızlar! Bilenler bilir normalde bugün doğuma girecektim fakat doktorum dün öğlen arasında doğuma aldı bizi. Gelelim hikayemize; 23. haftadan itibaren çok büyük sıkıntılar yaşadık. Erken doğum riski, kanamalar derken çok zorlu yollardan geçtik. Zor bela 39. haftayı gördük. 38. hafta sonunda 4 gün boyunca geçmek bilmeyen kasılmalar başladı. Nst’de sancı gözükmüyordu... Bebek plasenta previa yüzünden kanala giremiyordu. Bu da normal doğumu engelledi. Belden uyuşturma ile doğum yaptım. Son ana kadar hep genel anestezi istiyordum. Korkuyordum çünkü. Fakat doktoruma sorduğumda belden uyuşturma tavsiye ederim, sonrası daha rahat samimiyetime güveniyorsan bana güven dedi. Ben de onu dinledim. İYİ Kİ DE DİNLEMİŞİM. 🥰 12 gibi ameliyathaneye girdim. Biraz bekledim orada. Ortamı inceledim filan... 12.30’da minicik bir iğne ( intraket daha çok can yakıcıydı bunu tüm kalbimle söylüyorum ) belimden içeriye uyuşukluk hissi verdi. O an hemen yatmam istendi. Yattığım gibi uyuşma başladı. Strese girdim bi 5 dk kadar. Ellerim terledi taa ki kapıda doktorumu görene dek. O an tüm endişem uçtu gitti. Ameliyat ekibi öyle güzeldi ki... Sohbet ede ede doğumu bitirdik. 12:49’da kızım gözlerini açtı dünyaya... Ben de 13:30 gibi odaya alındım. Ağrım yok denilecek kadar az. Hatta öyle ki akşam saat 10 gibi hemşirem ağrı kesici vurmaya geldiğinde ağrımın olmadığını birkaç saat sonra iğne istediğimi söyledim. Gece 1 gibi rahat uyumak için vurdurdum iğnemi. İlk yürüşe kalkmaya çalıştığım zaman canım çok yandı. Hazır olmayı bekledim. Kimseden destek almadan yürümek istediğimi söyledim. Annem ve eşim saygı duydu. Öylece yürümeye başladım. Gazımı da rahatça atmış oldum böylece :) Size tavsiyem sıvı tüketimi başladığında bol su içmeniz. Bu sayede hiç baş ağrım olmadı. Ayrıca sade maden suyu ve kayısı suyu ile de gazımı birkaç saat içinde atmış oldum. Darısı tüm bekleyenlere olsun 🥰🙏🏻
Aylinannesi edaozdxx ne güzel 🤗Allah analı babalı büyütsün sağlıkla insallah gözünüz aydın 😊 darısı bize insallah bende spinal olucam umarım senin gibi ağrısız kolay geçer😞🙏🏻
Dmlaysun edaozdxx Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin canım benımde ıkıncı sezeryanım 20 martta bende sağ saglım alırım kızımı kucagıma ınsalahh ☺️
Bayrak34 edaozdxx öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyüsün İnşallah 🙏🙏🙏 Sormak istediğim birşey var. Hatırladığım kadarıyla senin daha önce 3 cm açıklığın vardı erken haftalarda. 49. Haftaya kadar nasıl durdurdular bunu ?
edaozdxx Aylinannesi hiç panik yapma. Hiç hissetmiyorsun bile. Öyle güzel bir anı ki o anlar... O anın tadını çıkarmaya bak. 🥰 Herşey çok güzel olacak Emin’im.
Aylinannesi edaozdxx amin ya insallah cok kararsızdım genelmi olsam spinalmi diye ama spinal daha gğzel dimi sonrasında ki ağrılar tedirgin ediyo insanı 😕
edaozdxx Aylinannesi adet sancısı gibi bir ağrı oluyor. Dediğim gibi yürümek için acele etme. Hazır olmayı bekle tam anlamıyla. Ne kadar az destek alırsan o kadar cesur devam edersin. Ben buna inandım ve öyle de oldu. Bol bol su iç. Nescafe ve sade soda ile karıştırdığın kayısı veya şeftali suyunu. gaz probleminde birebir :)
edaozdxx Bayrak34 evet canım. Serum ve ilaçlarla, sürekli hastanede gözetim altında kaldım. Proluton depotla desteklendim ve hiç ayağa bile kaldırmadılar. Sonrasında 39’a geldik canım. Allah razı olsun güzel düşüncelerin için.
Bayrak34 edaozdxx maşallah 🙏🙏 benim de 1 cm açıklığım var kasıklarımda ağrı batma oluyor inşallah Benim de sürem uzar inşallah
kubraer Gözün aydin canim Allah anneli babali büyümesini nasip etsin insallah. Ben de spinal sezaryen dogum yaptim bas agrim yoktu ilk sonra feci vurdu ama sen hazirlikli ol cay kahve ama sekersiz kahve ic istersen inşallah yasamazsin o agri cok feci
kubraer edaozdxx dogumdan bi gun sonra basladi bi 6 gunfilan çektirdi bana. 10 gun icinde kayboluyomus zaten ama boynumdan itibaren agri vardi beni mahvetti boynumu tutamadim resmen
Lonely edaozdxx Gozunuz aydin. Allah anali babali buyutsun. Kac kilo dogdu gelisim geriligi vardi degil mi bebeginizde ?
edaozdxx Lonely 2,860 doğdu canım. 36. hafta ile uyumlu doğduk. O yüzden haftamızı doldurana kadar uyucak gibiyiz