HafVel Merhabaa annişler. Doğuralı tam 15 gün oldu. Ah zaman ne hızlı ne ara hamile kalıp 9 ay birlikte olupta şimdi kucağımda hiç anlamadım. Rabbime hamd olsun🤲🏻 doğum hikayemi paylaşmak istedim sizlerle. Benim gibi aşırı kaygılı meraklı ve stresli çok annemin olduğunu düşünüyorum. Belki bir nebze de olsa kendilerine iyi gelir. Onur’uma 27 Aralık 14.47 de kavuştum. Bizim hikayemiz şöyle teyzeleri. Benim bıdığım annesini hiç üzmedi. Bebeğimle hep konuşmuştum hamilelik boyunca. Erken doğum riskimiz vardı ama 39+6 da doğum oldu. Daha da doğmazdı da ben korktuğum için hastaneye gitmiş bulunduk. Neyse gelelim hikayemize 39+1 her hafta olduğu gibi rutin kontrole gittik. Doktor rahim ağzımın inceldiğini hatta açılman bile olabilir diye alttan kontrol etti ve 4 cm açılmam vardı. Nstde sancı çıkıyordu ama ben hissetmiyordum. Doktor ağrını bekleyelim dediği için Eve yolladı o gece biraz ağrım oldu oda alttan uyardığı için. Neyse akşamına jel kıvamında akıntı geldi büyük oranda nişandı. Salı çarşamba günleri hiç ağrım olmadı. Doktora akıntımın geldiğini söyleyince gel kontrol edelim dedi ve kontrol etti açılmam hala 4 cmdi eve gitmek istediğimi söyledim. Normalde 4 cm’le yatış veriyorlar. Perşembe günü gecesi ara sıra giren sızı şeklinde ağrılarım oldu dayanılmayacak değildi ve hep sancım gelirde anlamazsam diye çok korkuyordum. Herkeste bana o sancı kendini belli ediyor diyordu. Ama bu hafif sancılarda benim doğum sancımmış meğer. Ben perşembe cuma ve cumartesi sabahı bu tarz sancılar çektim. Adet ağrısı gibiydi neyse 40. Haftaya geldiğimiz için ben korktum kaka yer felan diye ve sancılarımda 10 dk da bir gelmeye başlayınca yola çıktık. Ben bizi geri gönderir diye düşündüğüm için çok rahatlattım. Ama yatış vereceğini de biliyordum. Kütahya’ya vardık doktor yüzüme baktı ve dediki işte sancılar başlamış yaşasııınnn dedi alttan kontrol etti açıklığım 6 cmdi hemen yatış verdi. Nstye bağlandım bir süre ay çok garipti doğuma hazırladılar ebeler gelip alttan bakıyor felan ben yalnızım bir korktum napacağımı bilemedim:) . Eşimde geri gelcem diye beni bekliyormuş garibim. Sonra ben eşimi istiyorum diyince içeri aldılar ben yatarak Nstde sancılarımı çektim ama inanın dayanılacak ağrılar şeklindeydi.11.30 gibi yatış yaptım 12.40 gibi suyumu patlattılar çünkü ilerleme olmadı.suyumu patlattıktan sonra ağrılar şiddetlendi canım ebem pilates topunda hareket etmemi söyledi sancı girdiğinde hareket edecek derman olmuyor Eşim omuzlarımdan tutup pilates topunda zıplamama yardım etti sancılar dinlendirerek geliyordu. Sancı geldiğinde ayağa kalkıp yürümemi ve ıkınmamı söylediler dediklerini yaptım yere çömelip ıkındım. Su patladıktan sonrası ağrılar şiddetliydi yalan yok ama böyle tatlı tatlıydı ya. Şuan yine doğursam normal doğurmak isterim. Açıklığıma bakmak için çatıya aldılar hala ilerleme yavaştı ve buskopan yaptılar. Onu yapar yapmaz birden 10 cm oldu. Ve apar topar doğum başladı bana ıkınmamı söylediler bebeğin kafasının gözüktüğünü ıkınmayla çıkacağını söylüyorlardı ama benim ıkınma hissim çok güçlü değildi. Ve bebeğim de iri ve başı büyüktü burda biraz korkabilirsiniz ama korkmayın. Bana yardım etmek için karnımdan ebeler bastırdı hemde bir sürü ebe. Daha da çıkmadı bir tane erkek kadın doğum doktorunu aradı doktorum karnımdan bastırması için. O esnada ben hadi kızım dedim ıkın. Epizyo oldu yırtıklarım da çok. Bebeğin kafası çıktığında bir yanma hissi oldu ve aşırı rahatlama geldi sonrası zaten balık gibi kayıp kucağıma koydular sıcacıktı. Pamuk gibiydi yaaaa harika bir şey. Sakın kendinize güvensizlik duymayın hepimiz çok güçlüyüz vücudunuza ve bebeğinize güvenin. Ben dikişlerden dolayı popomun üstüne oturamam ayağa kalkamam diye düşünüyordum ama maşalllaaahh hiçte öyle olmadı. Hemen ayağa kalktım. Hatta yanımda dört gün kadar annemler kaldılar. İlk gebeliğim. Şuan hala sorguluyorum bu benim mucizem mi benim mi diye. O kadar güzel ki Rabbim hepinize nasip etsin. Ve bu arada hemoroid sorunu olan birisiyim ve beni en çok onlar zorladılar. İyice şiştiler ve açıyorlar ve bastırdıkları için karnım morardı. Dikişleriniz için batikon kullanın. Bol su için. Ayyy harikayız gerçekten kendinize güvenin bir de şu var doğumdan sonra ağrı acı hissedilmiyor. Ertesi gün tüm eklemlerim tutulmuş gibiydi ve ağrılıydı. Ama hepsiiiii geçiyor
birerkekannesi__ HafVel ay maşallah sağlıkla büyütün 🥹 darısı benim başıma sorunsuz sıkıntısız güzel bir vajinal doğum tek temennim 🥰
cansuuusuu HafVel oy maşallah Allah analı babalı büyütsün inşallah canım çok güzel geçmiş doğumun maşallah .Benimde ilk hamilelik 37. Haftama girdim geçen hafta doktorda bebeğim çok kilolu çıktı 3.650 gr doktorum 4 defa ölçtü çok şaşırdık .Herneyse nst de sancı da çıktı Doktor 4 kiloyu geçerse bebek normal doğum yapamazsın zorlar çok yırtık falan olur bebek sıkışır dedi .Ama ben en başından beri normal istiyorum inşallah da normal olurum .Sizin hikayenizi okuyunca daha da çok istedim maşallah😂😍🥰İnşallah bende normal doğum yaparım .Bu arada Sizin Bebek kaç KG doğdu?
foodeng34 HafVel hemoroid bende de var. Ondan ve epizyodan çok korkuyorum ben de. İlk gebeliğim ve sizin gibi benim de oğlumun kafası iri. Ne mutlu size. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌺
HafVel cansuuusuu yaa maşallah sakın korkmayın bizede hep kilo önden gidiyordu doğurduğum gün usgde 3910 çıkmıştı doktorum daha doğmaSa 41. Haftaya kadar bekleriz suni veririz dedi daha doğmazsa sezaryen demişti. Normal istiyorsan arkasında dur.benimde yırtığım oldu ama onlar hiç zorlamıyor.doğum kilosu 3820 doğdu.ve ben 160boyunda biriyim minyonum bana göre çok kilolu bir bebek ama çok şükür doğurdum
hilal858_ HafVel Allah anali babalı büyütsün canım 🥰 İlk dogumda batikon almamıştım çok zor geçti cidden kimsede uyarmamisti 2.doğum sonrası duyduğum gibi almıştım cidden çok işe yarıyor şimdi 3.gebeliğim yine alıp koyucam kenara şuan 34+4 düm gelişimi önden gidiyor abisi gibi (2.dogim 37 haftalık olmuştu)😌 simdikide erken gelebilir dedi doktorum evde bekleme dedi🙈.
cansuuusuu HafVel oy maşallah ya inşallah bende yapabilirim . Bende minyonum boyum 1.155 kilom 1 hafta önce 61 di yarın kontrolüm var bakalım sonuç ne olacak bebek kilo çok almış mı?😂😂😂
foodeng34 HafVel çarşambaya kadar sancım başlamazsa suni sancı ile başlatılacak. Allah yardımcımız olsun
Ozgedgn1 HafVel maşallah sağlıkla büyüsün inşallah. Bende 27 haftalık hamileyim hemoroid sorunum vardı gebelikten önce. Normal doğuma engel olur mu diye düşünüp duruyordum içim bi nebze rahatladı 🌸
HafVel Ozgedgn1 liseden beri hemoroidim var ve bütünüz artık ama engel olmadı evet yenileri eklendi kardeşlerinin yanına hahahaha ama normal doğuma engel değil içini rahat tut
HafVel foodeng34 Sen önce rahatlat kendini inan bende kilodan dolayı çok kayırıyordum ya sezeryan olursam diye ama beklemediğin anda hooop kucağında oluyor. Rahatla ve bebeğine hadi gel hazırım de
biryolculuk HafVel ay çok duygulandım okurken gözüm doldu, sizin adınıza çok sevindim, biz kadınlar çok güçlüyüz Elhamdülillah🌸 benim de Allah’ın izniyle Perşembe doğumum olacak birbirimize dua edelim, Allah hayırlısıyla herkese nasip etsin🤲🏻🌸
biryolculuk HafVel Ve ayrıca böyle güzel anlatıp bizleri korkutmadiginiz için de ayrıca teşekkür ederim çok tatlısınız 🫠🌸
Miillena HafVel öyle bir anlatmışsınız ki çektiğiniz zorluklar bile hiç zor değilmiş gibi hissettim sağlıkla büyütün inşallah 🌸
HafVel Miillena tüylerim diken diken oldu okurken yorumunu. İnanır mısın gerçekten de öyle çektiğim zorlukları sancıları sevdim ve bebeğime hep teşekkür ettim. Beni üzmediği birlikte çalıştığımız için.