Hamilelik haberimi ilk olarak evde yapılan testlerle öğrendim. Ve tüm sevdiklerime daha kan sonucumu beklemeden söyledim. Çünkü amh değerim düşüktü ve ben ilk denememizde hamile kalmıştım. Ancak gebeliğimin başından beri bir gün kafam rahat olamadım. Daha keseyi bile görmeden idrar yolu enfeksiyonu oldum. Sonra kesemin boyutu 25 mm olmasına rağmen içinde embriyo yoktu boş gebelik sandık. Bir hafta sonra bebegimi gördük kalp atışını dinledik doktordan çıktıktan bir saat sonra kanamam oldu. İçeride kanama alanı varmış. İlk trimester hep korkarak yattım tam oh dedik kanama alanı geçti işe başlayabilirsin dedi doktorum ilacı kestik 13+3 de bir anda kanama ve ağrı oldu. Kanamam başta leke şeklinde pembeydi. Hastaneye gittik hemen. İğne serum yapıldı. Doktorum geldi ertesi gün bir hafta kadar sürebilir geçici olacaktır dedi. 83 gün hastanede yattım. Geçmedi ve inanılmaz kanamalarım oldu çeşmeden akar gibi bu süreçte iki ünite kan aldım. 200’e yakın iğne, sayısız ilaç, fitil. Plasentam aşağıdaydı. Tek neden bu:( previa bile değildim ancak damarlarım stabilize olmuyor ve sürekli kanıyordum. Doktorum 10.000 kişide bir dedi. Detaylı ultrasonda damarlarımın birinde akımda yükseklik çıktı ama tek gündemim kanama olduğu için onu umursamadım. On gün önce kanamam durmasa bile evde yönetmeye karar verdik süreci doktorumla beraber. Derken tansiyon yüksekliğim başladı. Hayatım boyunca sürekli içtiğim kasılma ilacına ( tansiyon da düşürüyor) rağmen 9-5 10-5 çıkan tansiyonum 13 lere yükseldi ve şimdi onun takibi başladı. Üstüne idrar yollarımda çok dirençli bir bakteri üremiş inanılmaz bir enfeksiyon oldum. Derken eşim domuz gribi oldu aynı evde maske ile dolaşıyoruz başka gidecek yerim çarem de yok.. Gebeliğimi askerlik gibi geçiriyorum bir gün bitince üstüne bir çizik atıyorum resmen. Bu konuda o kadar doluyum sürecimi anlatmak istiyorum sizi çok sıktıysam özür dilerim. Doğumda kanama riskim varken plasentam aşağıda olduğu için bir de simdi preaklamsi riski çıktı. İlaca rağmen 13 ve ben hayatımda 11 i bile hiç görmemiştim.. artık aklımı oynatmaktan korkıyorum sğrkeli kötü senaryo düşünüyorum ben sezaryanda kan kaybından bana bir şey olursa diye tir tir titrerken tansiyonda eklenirse ne yapacağım bilmiyorum. Bazen büyü mü yapıldı bana ne bu diyorum. İsyan etmiyorum ama çok korkuyorum