ilkdeneyimimmm Kızlar bir sorum olacak doğuma gittiğimiz zaman açılmanın olduğuna vajinal ultrasonla mi bakıyorlar ebeler mi ölçüm yapıyor internet de gördüm bilneler yazabilir mi ve ilk doğum da sancınız ne sıklıkla olunca hastaneye gittiniz ?
fgormez ilkdeneyimimmm 5 saat falan evde çektim akşam olunca acile gittik karından ultrasonla baktı 3 cm açılman var istersen yatış yap dedi, yatıştan sonra ebeler odada baktı öyle başladı benim
Aslan1 sancılar 5 dakika da bir vurunca git hastanede rezil olma canım zaten biliyorsun o sancıyı dakika tut belinden kasıklarıma vurucak o şekilde geliyor
ilkdeneyimimmm fgormez evet uzun olan süreyi evde geçirmek gerekiyor diye duymuştum teşekkür ederim 🌸
Fatmanur_0416 Havin49_ alet varsa elle bakmaları şart mı benim de doğuma az kaldı ilk gebeliğim sırf bü el kontrolünden korkuyorum
Havin49_ Fatmanur_0416 aletle sadece bir kefe tek bakılıyor Cnm oda su akışına bakmak için doğum yapana kadar full alttan bakıyor aletle değil parmak ölçmü yapıyor
Busraaaakkk Havin49_ Canım çatı muayenesi dedikleri de bu mu oluyor peki ve kaçıncı haftada yapılıyor bilgin var mı
Havin49_ Busraaaakkk aşkım devlet çatı muyanesi yapmıyor sancın olmadığı sürece mesela diyelim 37-38 de sancın gelirse yapr ama doğuma kadar hiç sancı vs olmazsa doğumda ilk çatı muayeneni olursun özel işleyişini pek bilmiyorum
deletedmom43191 Asklim o belli olmaz yani tamamen bebegin keyfine bağlı girdigi gunde gelir 1 ay sonrada
Uyarfatma ilkdeneyimimmm Alttan bakıyorlar canım kontrole gittiğim de doktor alttan baktı 2 cm açıklık olduğunu ve bebeginde suyu azaldığı için 39+2 haftalikken yatisim yapılmıştı o şekilde süreç ilerledi işte