Evet anneler, çıkmaz sandığımız bir sokağa girdik, başına gelen varsa yardımcı olabilir mi lütfen 🙏🏻 5 yaşında bir kızım var, eşim sürekli 2. Çocuğu istiyordu fakat son 1 yıldır hipertiroide bağlı graves hastalığım çıktı. Tedavi oluyorum fakat ilaçlarla vücudum bir türlü anlaşamadığı için henüz değerlerim düzelmedi. 2 hafta önce artık tek çare tiroid ameliyatı yada atom tedavisi dedi doktorum. İlacı kullanmaya devam et 2 haftalık düşünmek için zaman veriyorum hangisini seçmek istediğine karar ver, yalnız bu süreçlerde en az 1 yıl hamile kalmak yasak dedi. Fakat bizim geçen ay korunmasız bir ilişkimiz olmuştu, ertesi gün ilacı içtim fakat faydası olmamış birkaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. Dün direk hastaneye koştum önce kadın doğum sonra endokrinoloji. Kullandığım ilacı duyan (Thyramazol) kadın doğum doktorları önce bir etrafımda toplanıp beni soru yağmuruna tuttular, ardından toplantı yaptılar. Beni farmakoloji diye bir bölüme gönderdiler. Çünkü bu ilaç hamilelikte asla kullanılmaması gereken bir ilaçmış ve ben düzenli olarak kullanıyordum. Endokrinoloji ise direk ilacımı kesti hamileliğe uygun bir ilaç verdi. Bugün kadın doğumdan aradılar, hocalarla görüştüklerini ve risklerin var olduğunu en mantıklısı (kabul edersem) gebelik sonlandırma olduğunu söylediler. Bu süre zarfında hamilelik hormanları ve tiroid hormonları tavan yaptığı için ses tellerime baskı yaptığı için sesim çıkmıyor. Yani olası riskler başladı bile. Oldu ki hamilelik iyi geçti ve bebeğim doğdu, takip yine bitmiyormuş ve ilk 3 yıl bebek yakından takip ediliyormuş çünkü zeka geriliği olabiliyormuş. Yada bende ki tiroid ona geçebiliyormuş. Bir sürü riskten bahsettiler. Böyle birşey yaşayan ama hiçbir problem olmadan doğum yapıp, büyüteniniz var mı aranızda? Ben şuan bir garibim, hiçbir şey hissetmiyorum iyi veya kötü. Neden böyleyim onu da bilmiyorum.