nurellaaa__ sahaen ozelde yapardim. (Zaten özelde sezaryen oldum) ama sordugunuz soruya gore cevap vericek olursam benim sagligim altinlardan daha onemli. Bir cok kadinda dogumu kotu gectigi icin travma kaliyor. Hatta baska coxuk dusunmeyen bile oluyor. Ozelde hersey col daha konforlu. Vajinal dogum icin de ayni dusuncedeyim. Devlette durmadan farkli farkli ebeler gelip acilmaya bakmak icin parmak atip duruyolar. Benim dogum yaptigim ozel hastanede dogumdan sonra bile tek bir hemsire ilgilenmis benimle dusunun yani dogumdan sonra diyorum ustelik. Baska hemsireye bisey desek bile hep ayni hemsire gelip ilgilendi. Dogumdan sonra kanamama bakarken bile yuzune baktigimda hic bi igrendigini hissetmedim gormedim de. Devlette vajinal dogum sancisi cekene bile cocugu yaparken nasil dayandin gini sacma sapan seyler soyleyip anneleri hem asagilayip hemde moral bozuyolardi. Elbette her hastane her ebe bir degil ben kendi yasadigim sehirdeki hastaneden ve bazi ebelerden bahsediyorum. Ayrica ozelde sizin kendi domtorunuz dogumu yaptiriyoken devlette vajinalse ebe, sezaryen se nobetci doktor yaptiriyo. İlk dogumumu ozelde yaptim ikincisi de nasip olirsa insallah onu da ozelde yapicam. Kendim devlette bi kac kere zaten magdur edildim bi da kadin dogum icin hic bi sekilde gitmem. Rabbim de dusurmesin..