berna_cyhn 28+1 haftalık hamileyim şeker yükleme testi hala yaptırmadım yaptırmak için devlet hastanesinden randevu aldım yarın ,28 haftayı bitirmeden yaparlar mı acaba testi?
atesvesu berna_cyhn 24 ile 28 hafta arası olduğunu söylemişti doktor bana bende dün yaptırdım 24 haftaligim
Moz berna_cyhn Merhaba ben de 28+1im bugün rh iğnesi için devlete gittim test verdim orda ogtt yaptırcak mısın diye sordu hayır dedim.Asm deki hemşirem eğer yükleme istemiyorsan asm ye sabah aç gel açlık kan bakalım sonra eve git güzelce çikolu reçelli kahvaltı yap 1 saat sonra gel tokluk bakalım ordan belli olur dedi.Öyle yapıcam sanırım.Direkt şeker içme fikri bana iyi gelmiyor.
mervestyledd Moz yediklerimizde direkt şeker aslında verdikleri içecekte miktarlı ölçülü almış oluyorsunuz benim fikrim🥰
Moz mervestyledd verdikleri içecekte saf glikoz var ve 5 dk içinde emilip kan şekeri yükseliyor bebeğe geçiypr.Ben ne kadar gıda yersem yiyim içinde saf glikoz değil ve de yağ lif protein olduğu için emilimi daha geç olacak ve kan şekerim geç yükselecek.O yüzden ogtt ile kahvaltı yapıp gitmek tabi ki aynı şey olmayacak ama ben asm de hba1c ve 3 aylık ortalama şekere baktırcam en azından bunu yaparım.Öteki türlü direkt saf glikoz almak şok etkisi yaratmak içime sinmiyor
mervestyledd Moz tabi içinize nasıl sinerse ben kendi fikirimi söyledim🌷 Saf glukoz ve sofra şekeri vücutta aynı tepkiyi veriyor. 50 gram şeker 1 kahve fincanı şekerden az. Bunu birçok tatlıda tüketiyoruz tek seferde zaten.. ha şeker her türlü zarar sıfır şeker en güzeli keşke hiç tüketmesek😣