LadyX Aşkım doktorumuzla şimdi konuştuk.. Kesinlikle 6. Ayda başlama taraftarı ve 3 gün kuralı konusunda çok katı. Aslan zaten alerjik bu gün test yapıldı bakalım sonucuna göre hareket edeceğiz.. Sebze ile başlanacak, meyve şekerli olduğu için sebzeleri reddedebilir diye. BLW ile başlayacağız. Püre yok kesinlikle. Çorbalar da bardakla verilecek. Ekstra bir yemek zamanı değil anne ve babayla sofraya oturacak. Karışımlar yapıldığında da püre kaşığı ile kendisi yiyecek. Anne ve baba asla sürece dahil olmayacak sadece koruyucu rolünde olacak. +7 ayda proteine geçeceğiz yoğurt yumurta (alerjisi yoksa) peynir et tavuk vs. O irmikler vs olaya sonra dahil olacak. Bebeğin tatması temel esas. Ek gıda sadece tamamlayıcı rolünde olacak esas olan anne sütü ilk 1 yıl. Doymak için yemeyecek yani. Bebek ne kadar yiyeceğine karar verecek, aç kalmayacak çünkü hala temel yiyeceği anne sütü olacak (Aslan için tabii). 🤭 Notlarım bunlar.. “Makarna lütfen” ve “ GDO” nun ürünlerini alacağım. İlik suyu, lor peyniri vs kendim yapacağım 🥹 Zaten de yapıyorum genelde eve de.. Cam rende kullanıp üstüne bir de metal çatal ile bastıranlar var 🤣 Onlardan olmayacağım.. Zaten cam rende olmasındaki temel esas metal değmemesi 🤣 Ama zaten püre olmayacağı için gerekir mi bilmiyorum… Bebe bisküvisi alacağım ebett! 🥹🥰 oldu mu yanıtlayabildim mi tüm soruları hocammmm