Miinniik 6. Ay da uzun süreli bir nöbet geçirdi kızım ve epilepsi teşhisi aldı. Eeg temiz, mr temiz, genetik testte bir gen hariç temiz. O gen de epilepsiyle ilişkili değil. Bizim nöbet sonrası kanda ki oksijen etkilendiği için ve öncesinde aynı şekilde uzun süreli kafa titremeleri olduğu için direkt teşhis aldık. Korkacak hiç bir şey yok. İlaç ile kontrol altına alınıyor. Bebeğim de şu an sıçrama, kafa titremesi, uzuv titremesi yok. İlaca başladığımızdan beri nöbetleri de kesildi. Epilepsi hiç bir tahlil de çıkmayabilir doktorunun dediği gibi. Genetik test yaptırırsan çok iyi olur. Epilepsi türünü belirler, ona göre ilaç kullanılır, doz ayarlaması yapılır, genel olarak çoğu bebekte olan ama fark edilmeyen bir durummuş. Bebek epilepsisi olarak geçiyor ve sen de bizim gibi şanslı kesimdesin. İlaç ile kontrol altına alınıp beyine hasar vermesi engellenir. Ve geçici olur. Dün tanımız kesinleşti çocukluk çağı epilepsisi dendi. Yani geçici 2-5 yaş arasına kadar geçiyormuş. Bundan sonra 3 eeg temiz çıkarsa raporumuz kaldırılacak ve yavaş yavaş ilaç kesilecek. Tahmini 2-2,5 yaşında yani. İçini ferah tut seni çok iyi anlıyorum başta o kadar üzüldüm ki 3 gün de 3 kilo verdim. Ağlayamıyordum ama çok üzgündüm. Makale okuyarak, doktorlardan bilgi alarak korkunç bir şey olmadığını öğrendim. Bu yüzden rahat ol sadece takip et. Patlayan ışıklar, tv , tablet, telefon, ve yüksek sesten bebeğini koru. Geçmiş olsun, sağlıkla büyüsün. ❤️🥰