Ya YouTube videoları izliyorum ben de. İlk gebeliğimde de izlerdim. Unutuyor insan sanki yaşadığı şeyi dicem de vajinada bıçak saplanma acısını ben yaşadığımı hatırlamıyorum hiç. Neyse YouTube doktorları bu haftalarda bunun normal olduğunu söylemiş. Genişleyen kemik yapıları yüzünden olduğunu söylemiş. Rahim ağzı kısalığı başka bir şey ama rahim ağzı kısalığı denmediyse geri kalan her şey normal bence. Bir de düzensiz kasılmalar da normal. Yani elinizi koydunuz karnınıza taş gibi. O da normalmiş. Ama sürekli olması tabi ki sorun ara ara olması normal ama. Bu hazırlık kasılmaları bu haftalarda başlayabiliyormuş. Bilmem ne bilmem ne. Ben Kağan Kocatepe var YouTube’da. Fanıyım o adamın sanırım. Onun videolarına göre biraz hareket ediyorum. Doktorum da biraz her şey normal kafasında. İlk kızımda hareketsizlik ve stres bedeni ile acil sezaryen kararı almıştık. Oğlumla sadece 1 kez odasını kurduğumda ve aşırı yorulduğumda hocam hareket hissedemiyorum dediğimde acil gel demişti geri kalan her şeye normal randevu zamanımızı bekleyebiliriz diyor 😅 rahat doktor önemli.
Ben hazırım bu arada bebeğe tamamen. Şimdi hastaneye gitmem gerekse çantaya dolabından 2-3 eşya koyarım gelince de anne yanı beşiğini kurdum mu okey.
İlk çocuğumda hayalimdi. Odası eşyaları hazır olsun. Aldığımı yıkıyayım koyayım dolabına hepsini ek iş yapmayayım kendime diye. Ama olmadı. Odası çok geç geldi ben kızımın eşyalarını doğumdan 10 gün önce yıkayıp ütüleyebilmiştim.
Şimdi zaten daha az eşya aldım. Bir de oda yapmadım ablasının odasına yatak aldım. Şifonyeri oğlana verdim filan derken yatağı kuruldu. Birkaç parça kıyafet aldım onları da kızımınkini ayrı deterjan ile yıkıyorum zaten hala her bir şey aldığımda hemen onlarla yıkayıp ütüleyip koydum dolabına. Birkaç parça görümceme gönderdiğim eşyalar var. Puset, ana kucağı, sling, sağma pompası gibi. Onları da doğum yaklaştığında görümceme lazım değilse yollayacak lazımsa yeni alcam. Ama doğuma giderken ihtiyacım değil zaten hiçbiri. Bu bakımdan her şeyi hazırladım.