esmamnur merhaba bizim evlilikte 5. Senemiz bitmişti. Daha öncesinde gurbetteydik 4 sene kaldık. 1. Sene sonunda bebek olmadı biraz tedirgin olduk derken 2. Seneye yakın doktora gittik rahim filmi sperm analizi vs bir sorun yok. Eşimde çift taraflı varikosel çıktı fakat değerleri iyiydi. Ameliyat oldu doktor biraz bekleyin dedi vitamin vs kullandık yine olmadı. Doktora gitmeye başladım çatlatma tedavisi gördüm 5-6 kez yine olmadı. Üzerine deprem oldu onun etkisiyle tüm vücudum çok kasıldı stres altında kaldım. Biraz rahatlamaya başladım aşılamaya gittik doktorum çok iyiydi çok güveniyordum. 1 kez aşılama denedik o da olmadı. 2. Yi denemeden bi kez daha yumurta geliştirip çatlatma deneyelim dedi hoooppp baştan başladık yumurtam erkenden çatlamış iptal oldu. Sonra benim canım sıkıldı bir kaç ay ara verelim dedim. Bir taraftan Antep’e tüp bebek için doktor araştırıyorum ama eşimde çok razı değildi. Ama doktorumuza güvenince eğer bu denemede de olmazsa artık tüp bebeğe gidecekseniz dedi 4. Senemiz olmuştu. O sırada bizim tayin memlekete çıktı. Taşınmaydı yerleşmeydi alışma süreci derken 10 ay geçti artık tüp bebeğe başlayalım antalya da dedik. Mayıs ayında doktorumuzla görüştük başlama kararı aldık. Tanımız sebepsiz infertilite idi. 17 yumurta toplandı 11 dolu çıktı 3 tanesi 5. Güne gitti. Temmuz ayında transfer yapalım dedi. Transfere az bi zaman kala eşimle tartıştık yine vücudum gerildi ve iptal ettim transferi. Sonbaharda gideriz diye düşündüm. Eylül geldi eşim ailesi ile problemleri oldu 2 ay da öyle stresli vaktimiz geçti. Sonra ikimizin de rahatladığı anda artık transfere gidelim dedik. Doktorumla görüştük doğal siklus olacak dedi sürekli kan rahlili vs transfer günü geldi. Eşim hocam tutunma olasılığı sizce kaç dedi. Doktorum %40 tutmayabilir %60 tutar dedi. O şekilde bi transferim oldu. Elhamdülillah tuttu şimdi 8 haftalık hamileyim. Çok uzattım. Süreç uzun oluyor zorlu oluyor sosyal çevre baskısı oluyor ama şu bi gerçekmiş o pozitif değeri görünce unutuyorsun. Sonrasında başka kaygılar başlıyor.
Tavsiyelerim
Fiziken ve ruhen rahat olmaya çalışın
Beslenmenize siz de eşiniz de dikkat edin
Süreç stresli olsa bile eşinizle kafa kafaya verip günün tadını çıkarmaya çalışın.
En önemlisi gördüğünüz tedaviler hakkında kimseye bir şey anlatmayın kimse bilmesin
Omega 3 D vitamini b12 demir seviyeniz yüksek tutmaya çalışın gerekirse takviye kullanın
Gerisinde Ya Rabbim biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz sen bizim yardımcımız ol sürecimizi kolaylaştır her şey senin elinde biz ol emrini bekliyoruz ol deyiver diye bol bol dua edin. Teslimiyet bu noktada çok çok önemli. Çünkü şu bi gerçek bu işin matematiği yok. Takdir Allah’ındır.
Rabbim olmayanlara hayır ve kolaylıkla bebek ihsan etsin. Hamile olanların da sağlıkla ve kolaylıkla 9 ayı tamamlayıp dünyaya gelmesini nasip etsin