gunespera benimde ilki sezeryan diye sezeryan olacakmış aradan 6 yıl geçti ben güzide ece ye gidiyorum kendisinden cok memnunum neden 2. Sezeryan olma zorunluluğunu sordum yani aslında aklıma takılan sey normal kendi gelirse nasıl olacaktı. Çünkü sezeryan için de 39. Haftaya geçirmek istiyor. Aklımdakileri sordum. Eğer sezeryan olacaksa ve gününüz belli ise sizi takip eden kendi doktorunuz giriyormuş. Tahlil sonuçlarına göre epidural mi yoksa spinal mi anestezi karar veriyormuş yani isteğe bağlı değil ama çoğunlukla spinal yapılıyormuş dikişler yapıştırma oluyormuş. Ama gittiğiniz de sizde bunu tekrar sorabilirsiniz. Ama acil planlamanın dışında bebek normal gelmeye kalktı apar yine sezeryana alıyorlarmış. Bunun sebebi içinde şöyle söyledi. Hastanede devamlı olarak kalan bir kadın doğum doktoru yokmuş hergun başka biri icapci oluyormuş ve ani gelişen durumlarda hemen icapci hastaneye çağırıyorlarmiş ve normal dogumu durdurmaya çalışıyorlarmış sebebi de eğer dedi doktorum ben ya da icapci kimse gelene kadar sen normal dogumu yaparsan ve dikişlerin de bir yırtılma olursa masada kalırsın dedi. Çünkü doğumhanede sadece ebeler oluyor onlarda ameliyatt yapacamayacavi için herhangi bir içte kanamaya müdahale edemeyeceği için riskli dedi. İlk doğumunu istanbul esenler medipolda yapmıştım son dakika zorunlu sezeryan olmuştu. Şimdi bu ikinci olacak 2 hafta önce hafif bir kanamam oldu ve direk doğumhaneye aldılar ebeler geldi nobetci doktor geldi ve cok ilgilendiler herseye defalarca bakıldı cok şükür bebekle alakalı değil idrar yolu enfeksiyonu olmusum ama açıkçası bu kadar ilgiyi devlet hastanesi olduğu için beklemiyordum