lavinya90 oznursolak anlasamıyoruz değil de ben hic bir isme hadi bu da olsun diyemiyorum. Kücük kızimda dediginiz gibi yapip 3 isim yazmistik. Eşimin yazdıgı isim çıktı. Sorun olmadı. Bunda da o aşamaya ulasâbiliriz insallah.
lavinya90 oznursolak yine de çok yaķinlarin ismi konmamalı. Ya da arkadaslarini taklit eder gibi olmamalı ne biliyim. Ya da benim psikolojim şu an böyle.
oznursolak lavinya90 Tabiki de çok yakınının ismi değil de herkese göre de ayarlayamazsın çok sakin kafayla düşün aklında zaten bi kaç isim vardır çok ta germe kendini sağlıkla gelsin bebişin
lavinya90 oznursolak tesekkür ederim. İşten izne ayrılınca belki netlesir zihnim daha derin düsünürüm.
iremdo lavinya90 benim de oğlum olacak 20 haftayız ve aklımızda tek bir seçenek dahi yok. Ben öneride bulunsam eşim beğenmiyor eşimin beğendiğini ben beğenmiyorum içime asla sinmiyor hiçbir isim adsız kalacak çocuğum 🥹
lavinya90 iremdo bu yolda başarılar diliyorum. Gercekten cocuğa yakıstirmadan isim konulmuyor. İnşallah rüyama falan girer diyorum artık 😄
Kabiyra00 lavinya90 İlk çocukta ben de birkaç isim bulmuştum. Esim mırın kırın etti, ahsen ismini cok begendik ortak olarak. Tek isim olsun bu olsun dedik. Ama ismi kendisi bulduğu icin kendisi koymus gibi olacakti. Sonraki dogacak cocuklara da sen koyarsin dedi. İkinci cocugumuz erkek olacak. Sencer ismi aklımdaydı hep. Eşim yanlış telaffuz etmiş gecenlerde. Abisi de söyleyemedigin ismi mi koyacaksin çocuğuna, bu farklı olma cabanizi anlamiyorum gibi bir şey söylemiş. Hayır nesi farkli bu ismin ben de bunu anlamadim. Siz isim begenip bulamamissiniz biz bulduk millete begendiremiyoruz 😅
lavinya90 Kabiyra00 annemin dayısının oğlu 40 lı yaslarda adı sencer . Kullanilan bir isimm. Zamanla alışırlar bence. Beğenmişken bırakmayın Keşke böyle deyip soğutmasalar insanı.
annekiz6141 lavinya90 gorumcemin 6 çocuğu var 6 sinin da 2 ismi var şunu koycam diyom ablamin kızının 2. İsmi hsvsgsvsvs şunu koycam erkekte o abimin oğlunun ikinci ismi ulan hay ablana dedim yeter yav of 🤣🤣🤣🤣😄😄😄
lavinya90 annekiz6141 ya iste tam da bu kalabalık bir aileyiz halamların dayıların var bir sürü oglu. Aynı sekilde esimin kuzenlerinin cocuklari vs. Derken Cogu iki isim ve rezerve 😅 düz ali mustafa.mehmet bile koyamıyorum. Cok yorumlanmış zorlama isim istemiyorum zaten. Ki moderb dediğimiz her isim de 6 yıl sonra okul listelerinde bolca tekrarı olacak isimler.
Kabiyra00 lavinya90 Cok içime sindi bu isim. O yüzden başka bir isim dusunemedim açıkçası. Eşime duymadiysa da kendi ayıbı, tarihte Selçuklu sultanlarindan birinin ismi dedim. Esim biraz isim konusunda problem yaşıyor. Kızıma da mesela hep kiz kardesinin adiyla seslenir 😅
seymayla lavinya90 kızımda bende öyleydim bakıyoruz o bunun ismi bu şunun ismi düşün düşün bir hal olmustum herkes bişey diyor beğendiğim varsa da onlar söyledi diye koymadım sırf benim söylediğim ismi koydular demesinler diye 😂 sonra buldum anlamı güzel Kuran’da geçiyor içime o kadar sindi ki anında burda isim yaziyor ya bebek ve annesi diye orda değiştirdim o ismi yaptım 😂 ertesi gün eşime dedim oda çok beğendi oylelikle koymus olduk 😂
Zehrailly lavinya90 Erkek zor evet ama kız daha zor biliyor musunuz 😭 oğluma isim seçerken zorlanmıştım fakat daha kolay isim bulmuştum şimdi asla seçemiyoruz.
1Ali Beğendiğiniz isim tipleri nasıl, modern mi, öztürkçe isimmi, Kur’an-ı Kerim de geçen mi? Örneğin ;Atlas Poyraz Barlas Aybars - Altay tuna, Metehan -Hamza, Ömer, Zeyd, Ali. Önce nasıl bir isim istediğinizi netleştirin sonrası daha kolay 🥰
Mutlu_Bir_Anne3 lavinya90 İsim konusunda çok takıntılı bir insanım. İlk gebeliğimde 7 ay düşündüm 😂 benim için isim sadece beğendiğim için koyacağım bir şey değil. İsmin bir hikayesi olmalı, ileride anne ismim niye şu dediği zaman anlatmak için. Sonrasında anlamı, enerjisi güzel olmalı, Öz Türkçe olmalı, dini isim enerji olarak taşıması zor o nedenle dini isim düşünmedim. Numorloji sayısı güzel olmalı gibi detaylara takıldım. İlk evladım Aras zar zor bir isim buldum 😂 ikinciye gebeyim 33+5 haftadayız, ismi 30.haftada falan bulduk. O kadar çok araştırdım ki rüyama girdi. Onun için de Altay düşündük 😍🥰 Siz nasıl isim beğeniyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz isim konusunda?
lavinya90 Mutlu_Bir_Anne3 kızlarımın adı türkçe. Ama isim konusunda dini olsun ya da olmasın kaygısı taşimadik. Her iki türden de olabilirdi. Ama seslenişi güzel, son dönemde moda olmamış bir isim arıyorum. Henüz bulamadım.