yasemincel65 Kızlar duyduklarıma göre bebeklerimize kimsenin bilmediği ikinci bir isim vererek onları kötü enerjiden ve nazardan sakınıyormuşuz. Bu gerçekten doğru mu? Var mı bununla ilgili bilgisi olan? 🫠🫠👼🏻👼🏻
ela1128 yasemincel65 evet bende inanıyorum kimlikte yazması mecbur değil siz ve yakınlarınız bilmeli kulağına söylenmeli diğer ismiyle birlikte büyüden de korur ayrıca ben oğlumda bilmiyordum yapmamıştım
ela_0801 yasemincel65 hayır o büyü yapılmasın diye adı okunur kimse bilmez kimliğe yazılmaz tam isim olmadan büyü tutmaz benim çocuğum olursa kesinlilkle koycam babasına bile söylemicem bana yaptılar vaktiyle evladıma ritüel bile yapamasınlar
ebrudefnee yasemincel65 ben büyü vs den ismini kimse bilmeyeceği için korur diye koyduk kızımın kimlikte 2. İsmi var bi ismi de sadece kulağına ezan okunurken söylendi sadece eşimin benim ve annem babamın bildiği bi ismi var başka kimse bilmiyor
ela1128 yasemincel65 Allah korusun etraf çok kötü insanlarla dolu Allah evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın
yasemincel65 ela_0801 ayy ne kötü yaaa hu arada ben büyüdür vs çok inanırım haa hayatımı etkileyecek derecede kafama takmam ama yüne de bu durumun önüne geçmek için tedbir amaçlı konmalı 🫠🫠 Size de her kim yaptıysa Allahından bulsun ne pislik insanlar var yaaaaa Allahım korusun 💞💞
yasemincel65 ela1128 evet valla hadi ben kendimi veya eşimi çocuğumu görünenden korurum ama görünmeyene ne yapılır işte orada tıkanıyor insan 🥺
ela_0801 yasemincel65 Amin siz koyun bilinmeyen isimler gerçekten büyü çok kötü bir şey 6-7yıldır çekmediğim kalmadı çok şükür daha delirmedim Hshsh ama çok zor geceleri tek kalamamak falan
ela1128 yasemincel65 insan bazen görünenden de koruyamıyor maalesef yine de dikkat etmek lazım her şekilde
yasemincel65 ebrudefnee valla azıcık araştırdım da bazı hocalar yok demiş ama anlayamadım böyle de bir tevatür var ben de emin olamadım 🥹🥹💕
yasemincel65 LadyX valla ben de bilemedim ay dedim varsa bu işin doğruluğu biz de yapalım bari içimiz rahat etsin 🙂↔️😅
milatlas13 benim oğullarım iki isimliler.babam kulaklarına okurken ikisine de 3. bir isim okuttuk.babam,ben ve eşim dışında kimseler bilmiyodu.geçen sordum hem babam hem de eşim isimleri unutmuşlar bile😂 artık sadece ben biliyorum çok şükür.
babyou yasemincel65 yani onun asıl mantığı şu birini büyülemek kötülemek ah etmek kötü niyet iletmek için isim kullanılır ama 2. Bi isim olursa niyet sahibine ulaşmaz derler. Bu 2. İsmide çocuğun kulağına doğduğunda kim ezan okuyorsa o kendi gönlünden geçen ismi koyar ve bu ismi sadece anneyle paylaşır bizde dedesi okudu gönlünden geçen bi ismi koydu ve sadece onunla ben biliyorum asla bir yere yazılmaz çizilmez şimdi 2. Bebeğime de aynısını yapacağım tabiki bu tarz inançların bir çoğu şamanizmden geliyor bu da öyle diye hatırlıyorum gerçeklik payı bilinmez ama yinede yapılır yani bizim ailede herkesin vardır bi ismi
yasemincel65 babyou evet ben de duydum birçok kişi bu yöntemi denemiş ben de yoksa da böyle bir inanış kendimi iyi hissetmek için koyucam. Zararı olmaz görünmez kalkan 😍
Medihabed babyou bende koymak istiyorum ama kafamda karışmadı değil bilginiz varsa beni aydınlatın lütfen şimdi şöyleki ikinci ismi koyduk sadece anne ve baba biliyor diyelim isme özel dua edildiğinde veya dini nikah olacağında bu durumlarda ikinci isim söylenmese bi sıkıntı olmaz mı kafam bu yüzden karışık azıcık 😕
kaplanseren yasemincel65 evet ben de duydum bunu, büyü yapılmak istenildiğinde -Allah korusun- kişinin tam ismini bilmek gerekiyormuş. Kardeşim anlatmıştı maneviyatı yüksek biridir. Biz de eşimle ikinci isim düşünüyoruz sadece ikimizin bileceği