Arven12 Kızlar estrofeme başladım bugun prospektüste rahim kanseri olasılıgı falan yazıyor moralim bozuldu yan etkilerini görünce bi yola girdik ama bilmiyorum ya şimdi de bunu kafama takacagım zaten herseyi takıyodum bi bu eksikti keske okumasaydım Sizde yan etki pldu mu
Betbet34 Arven12 canım böyle şeyler düşünme her ilacın 50 tane yan etkisi var ben 1 buçuk 2 sene tüp bebek tedavisi gördüm çokta kullandım o hapı dert etme yani çok kullanan insan var çok şükür sağlığım yerinde
ben45 Arven12 bende rahim kanserinden şüphelendi canım korkma daha yaşım 23 biyopsi yapıldı temiz çıktı
Nilaypinar Arven12 sadece yutarken dikkat etmek lazım ayakta ve bol suyla içilmesi lazım ama yan etkilerini yaşamadım ben zaten bu yaşıma kadar içtiğim ilaçların yan etkilerini yaşasaydım muhtemelen çoktan toprağın altındaydım 😂
Aycicegim Arven12 tüp bebek tedavimde kaç kutu estrofem aldım haddi hesabı yok transfer oldum halen daha alıyorum günde 6 tane korkmayın bir şey olmazsınız Alahın izniyle
MrsKr Arven12 öyle bi ihtimal milyonda bir dahi olsa yan etkisi olarak yazmaları gerekiyo canım sen bakma ona yani onlar kendilerini güvence altına almak için yazıyolar. Estrofeme ne zaman başladın transfer ne zaman olacak
buse76 Arven12 tüp bebek sürecinde bende kutu kutu kullandım çok şükür yan etkisi olmadı olumsuz düşünmeyin sürece yeni başladınız sanırım iyi düşünün iyi olsun fazla araştırma yapmayın bu dönemde akışına bırakın pozitif olur sonucunuz inşallah 🙏
MrsKr Arven12 hadi hayırlısıyla sağlıkla inşallah pozitif sonuç alırsın 😇 senin sonuç öğrendiğin süreçte falan da ben transfer olurum sanırım 🥹
ilkiminannesi Arven12 • Kısa süreli kullanımlarda (ör. transfer hazırlığı) • Doktorun verdiği doz ve sürede • Çoğu protokolde sonrasında progesteron (Progestan, Crinone vb.) eklendiği için → Kanser riski oluşturmaz
ilkiminannesi 🔹 Ne zaman risk artar? • Rahmi olan kadınlarda • Uzun süre • Yanına progesteron eklenmeden • Düzensiz kanama varken sadece östrojen kullanılırsa, endometrium kanseri riski artar.
ilkiminannesi Kısa ve net cevap: Estrofem tek başına ve uzun süre kontrolsüz kullanılırsa rahim (endometrium) kanseri riskini artırabilir, ama doğru şekilde ve doktor kontrolünde kullanıldığında bu risk yönetilebilir.