asell_53 İlk doğumun sezeryan olmuştu kızım 3 buçuk yaşında olcak acaba yine sezeryan mı olur bu durumu yaşayan anneler var mı şimdi normal doğum zorunluluğu var ya merak ettim açıkçası çünkü yine sezeryan istiyorum
gvnrzz asell_53 Benim de oglum 3 bucuk yasında olacak. 11 haftalık hamileyim henüz ama normal olarak gelirse ve doktor bi sakınca görmezse normal dogum istiyorum ama bunun için özele gitmek lazım devlette bunu destekleyen duymadım. Zeynep kamil kadın dogum hastanesi dısında
asell_53 gvnrzz özele gidiyorum ama doktor normali destekleyen bi doktor Bnde sezeryan istiyorum sormaya da korkuyorum normal der diye
Ozgulkcr01 Sezeryan olursun canim normali kendin istersen doktor risksiz uygun görürse yapar her doktorda bu riski almıyor oyuzden sezeryan başlayınca sezeryan devam ediyor
Nazanemre Benim 5 bucuk sene geçti ama direk ilk doğum sezeryan olunca devlet diğerlerini de sezeryan yapıyor
asell_53 Nazanemre Bnde özeldeyim 2 3 yıl geçince normal yapabiliyormussun bi de öyle bişey çıkarınca devlet korkmuştum acıkcası
Yank asell_53 normal dogum zorunlulugu yok canim sadece doktorlara normal dogum icin baski yapildigindan onlar da son ana kadar sezaryen karari vermekten cekiniyorlar ayrica cogu yerde ssvd yapilmiyor yani mecburen sezaryen olursun zaten
Nazanemre asell_53 yani bazı doktorlar ssvd taraftarı olabiliyorlar özelde özellikle belki de ama devletin o riski alacağını sanmıyorum ilk doğum sezeryan diyince zaten doğum şeklini artık konuşmuyorlar bile direk sezeryan
defnoloj asell_53 evet sezaryen oluyo. Bazı kadınlar sezaryen sonrası normal doğum yapıyor ama her doktor bu riski göze alıp yaptırmaz