gzd5_9 Çok teşekkür ederim. Benim zaten sonlandırma kaçınılmaz olduğu için psikolojik olarak çok zorlandım. İşlemin kendi zor değil yoksa. Ultrasonla muayene eder gibi karnınızda bebeği izliyorlar, 12 cm civarı uzun bir iğneyle karından giriş yapıyorlar bebeğin sıvısından alıyorlar. Bebeğe gelmediğinden emin olunuyor. Normal iğne yapılır gibiydi, doktorun eli hafifti bende. %2 gibi bir ihtimalle düşüpe sebep olabiliyormuş. Ama dezenfekte ediliyor, sonrasında ayakta kalmamak gerekiyor. Ertesi gün 15 dk çorba kaynatana kadar avuç içi kadar su gelmişti bende. Bundan mı kaynaklandı yoksa zaten anomali sebepli erken doğum mu olacaktı bilmiyorum. Çamaşırın fotosunu çek doktora gönder demişlerdi. Attım, kontrole çağırdı. Gittim suyunu ölçtü. Azalmamış dedi. Progestan hap vermişti. Dikkatli olmak gerek. Özelde yaptırdım ben, sonuç 3 haftaya ancak çıktı. Devlette bu 6 haftayı buluyor. Bebek zaten iyice büyüyor. O süreyi beklemek zor geldi bana. Sonlandırma olacaksa da bebek büyüdükçe bu anne için daha zor oluyor. Doktorlar açısından sorun yok, tıbben zaten yaşamla bağdaşmayan durumlar var diye hukuken de sorun olmuyor. Ama amniyosentez sonucu çıkması şart sanırım sendromlarda sonlandırma için.