Irem-61 Madem çocuk gelişimi mezunusunuz, çocukların davranışlarının aileyle şekillendiğini bilirdiniz. Biliyorsanız da ailenin etkisini bu denli yok saymanıza şaşırdım doğrusu. “zeynep” dediğiniz isim de bir zamanların popüler her kızında görülen isim. Şimdi sizin okuduğunuzu anlamama bölümüne gelelim. Yukarıdaki hanımefendi “popüler isim”, “herkeste aynı isim” -zorbalığına- girmiş. Zorbalık dediğimiz şeyin kelime anlamını mı bilmiyoruz anlamadım. Zorba insan “karşı tarafı küçülten” -ki bu hanımefendi aynı isim koyan insanları eleştiriyor küçültüyor, “karşı tarafı kontrol etmeye çalışan” -ki yine bu hanımefendi (şu ismi koyma, bu popüler ve bu iyi değil) imasında bulunarak kontrol etmeye çalışıyor, “sınır ihlalini aşan” -ki ve tekrar bu hanımefendi haddi olmayan konuda yorum yapma ve eleştirme hakkını kendinde görerek sınırı aşıyor, “şakayı silah gibi kullanan” -ki ve yine bu hanımefendi (ciddiye aldınız) diyerek olayı normalleştirmeye çalışarak bunu yapıyor.. Bu gibi daha bu hanımefendinin -4 aylık bebeğim var, diş çıkarıyor, ben zorbalık görerek büyüdüm- diyerek manipülatif bir tavırla zorbalık yaptığını da mı fark etmiyorsunuz? Zorbalığın “sizin üzerine yüklediğiniz” tek bir davranış biçimi mi var? Çocuklar üzerindeki türlü zorbalıklara değinmiyorum bile keza meslekteyseniz bunu zaten bilirsiniz. Sizden “güç alıp” tekrar yükselmeye çalışıyor. Bu yüzden kendisini kaale alıp cevap bile vermeyeceğim. Evet kabul ediyor ve katılıyorum, zorbalıkla cevap veriyorum. Bu platformda benim böyle sert konuştuğum nadir ve tek post olabilir. Birçoğu da beni iyi tanıyor. Yukarıda da belirttim “dinsizin hakkından ancak ve ancak imansız” gelir. Sen gelip, sınırını ve haddini aşacak şekilde çocukların veya insanların isimleriyle uğraşacak -dalga geçecek demiyorum ki zaten böyle bir şey söylemedim- post açarsan bu isimlere sahip insanlar veyahut koyan insanlar da sana aynı şekilde geleceklerdir. Bu arada içlerinde Aslan olmasa da aynı konuşmayı yapardım emin olun. Çünkü ben sınır ihlalini sevmem. İnsanlar isim koymak konusunda özgürse karışmak insanların ne haddine? Şu konuşmaya girmek istemiyorum daha… Gürsesmiş Müslüm koymuşlar, elbette ki bir öğretmen olarak çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyebilecek her türlü şeye karşıyım. Buna isim dahilse de. Bu hanımefendinin bahsettiği şey bu değil yalnız. İyi güzel hoş yazmışsınız satır satır ama farklı şeyler hakkında konuşuyoruz.