Irem-61 Tuhaf konuştuğum kısmı söyleyin öyle oradan atıp tutmak kolay. Diyorum ki şu kadarlık öğretmenlik hayatım boyunca zorba veliler sayesinde çocukların da zorba olduğunu gördüm. Bu mu tuhaf? Sonrasında kadının ciddiyetsiz ve hadsiz olduğunu fark edip ciddiyetsiz davranmak mı tuhaf? Sınıfımda bir sürü isim oldu, hiçbirinin de ismine hadsizce bir yorum yapmak aklımın ucundan geçmedi. Bu kadın kim oluyor da insanların koyduğu ismi yargılama hakkı görüyor kendinde? Bu zorbalık değil de nedir açıklayın lütfen bilmek isterim. Ama şunu bilin ileride “Hamza” isimli oğlunuza sınıfta akran zorbalığı uygulanırsa veliden kaynaklıdır. Şuna şahit oldum… Öğrenci gidip evde benim en yakın arkadaşım ……. diyor. Sonra bu postu açan veli gibi bir veli de bunu duyup “o nasıl isim ….” diye eşiyle dalga geçerken çocuk ertesi günü aileden duyup gelip arkadaşına zorbalık yapıyor. Çocuğa öğretmekten ziyade ayna rolü oynuyor veli burada.
Momygueen soruyorum bu duyar kasmak mı? Bilinçsiz ebeveyn olmak mı? Zorba ebeveyn olmak mı? İçinde bulunmadığınız konular hakkında yorum yapıyorsunuz. 3.5-4 yaşında çocuklar bile akran zorbalığına maruz kalıyor artık.