Öncelikle bekleyen herkese bebeklerine hayırlı bir şekilde kavuşmalarını diliyorum❤️
Benim hikayemin güzel olması aslında beni çok destekleyen her anımda yanımda olan çok sevdiğim ebe arkadaşlarımın bana eşlik etmesiyle gerçekleşti. Hiçbir zaman doğumla alakalı kötü duygular düşünler aklıma getirmedim. Her zaman normal doğuma odaklamıştım kendimi.
Doğum sancılarım başlamadan önceki 2gün karnım sürekli kasılı bir şekilde duruyordu. Nefes almakta güçlük çekiyordum bazen. Ertesi sabah 39+5 haftalık oldugum gün uyandıgımda nişanımın geldiğini gördüm. Kanlı mukuslu bir yapıydı. Gece bıyuda adet sancısı gibi bir sızı kasıklarımdaydı. Mukusu gördükten sonra eşimle dışarı çıktık yürüyüş yaptık eve geldiğimizde kasılmalarım düzensizdi. Zaman geçtikçe kasılmalarım düzene oturmaya başladı. 5dk ya düştü kasılmalarım. Ama sancı yoktu âdet sızlaması gibi bir ağrı oluşuyordu. Tam bu sürede ebe arkadaşım yanıma geldi. Loş ışıklı ortam arkada meryem suresi açık bir şekilde pilates, çarşafla kapıda asılma, duş, pelvik taban hareketleri yaptım. Sancılarımın biraz daha arttı. Arkadaşım muayene edince 5cm oldugunu söyledi saat akşam 20.00sularıydı. Aynen devam ettik en son duşa girdim ıkınma hissim geliyordu. Duştan çıktım çömelip ıkınmaya başladım. O ıkınma hissi gelince tutamıyorsun zaten. Bu sırada suyum geldi. Mekonyumluydu yeşildi amnion sıvısı. Arkadaşım muayene etti 8cm oldugunu söyledi. Acilen hastaneye gittik. Arabada da ıkınma hissimi durdurmaya çalıştım. Hızlıca acile gittik beni sedyeyle doğumhaneye götürdüler. Doğumhaneye gittiğimde 9cm açılmam vardı. Az bi nst gördükten sonra duşa girdim. Deli gibi ıkınma hissim vardı duşta ıkındım çömelip ıkındım. Yatağa geçtiğimde masayı açtılar. Doktorlar eğer dediğimiz gibi yaparsan kesi açmama gerek kalmayabilir dediler. Onların dediğinden hiç çıkmadım. İlk doğumum olmasına rağmen kesi olmadan doğurdum. Bir kaç küçük sıyrık oluştu sadece. Onlarıda hissetmedim bile doğum sonrasında. Bebeğimle hemen ten teması yaptık. Büyük bir dikişim olmadıgı için işlerim çabuk bitti. Hemen kalktım rahat bir şekilde bebeğimle kavuştul sonrasında🥰
Benim için çok güzel bir süreçti. Son 1 saati çok fenaydı ağrıyı tarif etmek bile imkansız ama herşeye rağmen çok güzeldi. Doğum sürecinde çok keyif aldım. Kendinize bedeninize güvenin ve kötü şeyler düşünmeyin kızlar😌 kendinizi akışa bırakın inanın bedeniniz ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Hepinize güzel doğumlar diliyorum hepinizi öpüyorum 😌❤️🥰